снимки: Форум Филм България

Легендата за Мулан оживява в поразителна игрална адаптация на древната китайска поема „Баладата за Мулан” и емблематичната анимационна приказка на Дисни от 1998 година.

Те разказват историята на младата Хуа Мулан, която за да защити честта на семейството и народа си, заблуждава всички, че е мъж и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай.

Новият трейлър на „Мулан” разкрива още от епичния размах на продукцията, изпълнена със забележителни декори и костюми, впечатляващи екшън епизоди и колоритни герои.

В същото време трейлърът не губи от фокус чисто човешката история на изключителната Мулан и нейната трансформация във велик воин, които са „сърцето и душата“ на филма и основната причина древната легенда да вълнува и пленява въображението на милиони хора по света и днес. 

В „Мулан” откриваме един малко познат свят и вълнуваща магическа епоха, изпълнени със смели герои и свирепи, но достойни противници. Свят на семейни ценности, чест и жертвоготовност в името на по-висша цел и свят, в който да бъдеш себе си, дори и пред угрозата на сигурна смърт, е най-голямата добродетел.

Когато Китай е нападнат от нашественици от севера, предвождани от безмилостния Бори Хан, императорът издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията и да защитава страната си.

В семейството на Хуа Мулан единственият мъж е възрастният ѝ баща, който някога е бил уважаван воин, но сега е прекалено немощен и не би оцелял в още една битка.

За да освободи баща си от дълга му към родината и императора, Мулан решава да се престори на мъж и заминава вместо него да се подготви за предстоящия сблъсък с Хан и страховитата вещица, която го съпътства.

Ако някой разбере тайната на Мулан, наказанието ще бъде твърде сурово, но едва след като разкрие истинската си същност, тя би могла да достигне пълния си потенциал и да се превърне в легенда.

В актьорския състав на „Мулан” виждаме имена като Лиу Ифей („Забраненото кралство”, „Имало едно време”) като Мулан, Джет Ли („Герой”, „Непобедимите”) в ролята на императора, Дони Йен („Rogue One: История от Междузвездни войни”) като командира Тунг, Джейсън Скот Лий („Тигър и Дракон”) в образа на Бори Хан, Гонг Лий („Проклятието на златното цвете”) като вещицата и др.

Режисьор на филма е Ники Каро, а сценаристи са Рик Джафа и Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек.

Коментирай >