12 години след анимацията на Дисни: Мулан оживява в игрална адаптация на древната китайска поема

За да защити честта на семейството и народа си, младата Хуа Мулан заблуждава всички, че е мъж и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай

5 февруари 2020
12 години след анимацията на Дисни: Мулан оживява в игрална адаптация на древната китайска поема

снимки: Форум Филм България

Легендата за Мулан оживява в поразителна игрална адаптация на древната китайска поема „Баладата за Мулан” и емблематичната анимационна приказка на Дисни от 1998 година.

Те разказват историята на младата Хуа Мулан, която за да защити честта на семейството и народа си, заблуждава всички, че е мъж и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай.

Новият трейлър на „Мулан” разкрива още от епичния размах на продукцията, изпълнена със забележителни декори и костюми, впечатляващи екшън епизоди и колоритни герои.

В същото време трейлърът не губи от фокус чисто човешката история на изключителната Мулан и нейната трансформация във велик воин, които са „сърцето и душата“ на филма и основната причина древната легенда да вълнува и пленява въображението на милиони хора по света и днес. 

В „Мулан” откриваме един малко познат свят и вълнуваща магическа епоха, изпълнени със смели герои и свирепи, но достойни противници. Свят на семейни ценности, чест и жертвоготовност в името на по-висша цел и свят, в който да бъдеш себе си, дори и пред угрозата на сигурна смърт, е най-голямата добродетел.

Когато Китай е нападнат от нашественици от севера, предвождани от безмилостния Бори Хан, императорът издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията и да защитава страната си.

В семейството на Хуа Мулан единственият мъж е възрастният ѝ баща, който някога е бил уважаван воин, но сега е прекалено немощен и не би оцелял в още една битка.

За да освободи баща си от дълга му към родината и императора, Мулан решава да се престори на мъж и заминава вместо него да се подготви за предстоящия сблъсък с Хан и страховитата вещица, която го съпътства.

Ако някой разбере тайната на Мулан, наказанието ще бъде твърде сурово, но едва след като разкрие истинската си същност, тя би могла да достигне пълния си потенциал и да се превърне в легенда.

В актьорския състав на „Мулан” виждаме имена като Лиу Ифей („Забраненото кралство”, „Имало едно време”) като Мулан, Джет Ли („Герой”, „Непобедимите”) в ролята на императора, Дони Йен („Rogue One: История от Междузвездни войни”) като командира Тунг, Джейсън Скот Лий („Тигър и Дракон”) в образа на Бори Хан, Гонг Лий („Проклятието на златното цвете”) като вещицата и др.

Режисьор на филма е Ники Каро, а сценаристи са Рик Джафа и Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек.

Коментирай »
Още по темата
Зад кулисите на епичната лента „Мулан“ (ВИДЕО) Зад кулисите на епичната лента „Мулан“ (ВИДЕО)
„Loyal Brave True“ - новата песен от саундтрака на „Мулан“ в изпълнение на Кристина Агилера (ВИДЕО) „Loyal Brave True“ - новата песен от саундтрака на „Мулан“ в изпълнение на Кристина Агилера (ВИДЕО)
Легендата за момичето воин оживява в „Мулан“ (ВИДЕО/СНИМКИ) Легендата за момичето воин оживява в „Мулан“ (ВИДЕО/СНИМКИ)
Първи кадри на Мулан – една от най-непокорните героини на Дисни (ВИДЕО) Първи кадри на Мулан – една от най-непокорните героини на Дисни (ВИДЕО)
Препоръчваме още
Винаги единият обича повече: шест знака, че си ти Винаги единият обича повече: шест знака, че си ти
ТЕСТ: Какво е нивото ти на стрес? ТЕСТ: Какво е нивото ти на стрес?
„Без паника“: Как да реагираме, ако станем свидетели на катастрофа „Без паника“: Как да реагираме, ако станем свидетели на катастрофа
Ново издание на „Ад“, първата част от епичната поема на Данте (предложение за четене) Ново издание на „Ад“, първата част от епичната поема на Данте (предложение за четене)
„Жената, която обичаше насекоми“ от Селя Ахава (предложение за четене) „Жената, която обичаше насекоми“ от Селя Ахава (предложение за четене)
Как да предпазим боядисаната коса от жегите Как да предпазим боядисаната коса от жегите
Мъжете се влюбват по-често пролетта Мъжете се влюбват по-често пролетта
„Котарана Мърморана“ (предложение за четене) „Котарана Мърморана“ (предложение за четене)
"Хората са социални животни и работата с изкуствен интелект може да навреди на личния им живот” "Хората са социални животни и работата с изкуствен интелект може да навреди на личния им живот”
Земята има нова квазилуна Земята има нова квазилуна
Високорискова бременност – разбери застрашена ли си и какво е нужно да знаеш Високорискова бременност – разбери застрашена ли си и какво е нужно да знаеш
„Без милост към себе си: стани по-добра своя версия“ от Ерик Бетран Ларсен (предложение за четене) „Без милост към себе си: стани по-добра своя версия“ от Ерик Бетран Ларсен (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби