Марс в Козирог – време е да се захващаме за работа

Периодът е благоприятен както за кариерно развитие, така и за успехи в личен, материален и духовен аспект

5 януари 2024
Марс в Козирог – време е да се захващаме за работа

©Neirfy via Canva.com

 

На 4 януари планетата на действието – войнственият Марс навлезе в знак Козирог, където ще остане до 13 февруари.

✨Планетата Марс е нашата задвижваща сила и енергия, той ни кара да се движим напред. Това разкрива астрологът Ники Момчева. До скоро Марс беше в авантюристичния знак Стрелец. През този период ни донесе ентусиазъм, лекота, позитивна енергия и желание за приключения. Идва обаче период, в който ще трябва да бъдем организирани, отговорни и да се захващаме с работа.

✨Марс в Козирог държи всичко под контрол, той е постоянен, дисциплиниран и знае как да управлява времето си, така че да свърши всички важни задачи. Той работи търпеливо, структурирано и е напълно наясно с това, което иска да постигне. Това е период, в който да направим планове и да ги изпълним, казва специалистът. При Марс в Козирог няма никаква импулсивност, всичко е много точно премерено и премислено, както и разбира се, практично.

✨Този период е подходящ да си поставим цел и да я постигнем, каквото и да се изисква от нас. Важно е да внимаваме и да не се наемаме с прекалено много неща, а да прехвърлим отговорности и на другите, съветва Момчева. Тя напомня, че балансът е изключително важен. И съветва да обърнем внимание на грижата за здравето и за качествената почивка, така ще можем и да бъде по-продуктивни. Със сигурност това е период, в които ще сме насочени към кариерно развитие и израстване.

✨Марс ще бъде в секстил (хармоничен аспект) със Сатурн от 9 януари, така че в периода ще се активира още по-силна енергия за постигане на трайни резултати, стабилност и решителност. Можем да постигнем напредък в дългосрочен план по задачи и проекти, разкрива специалистът. По думите ѝ може и да няма резултат веднага, но действията ни ще бъдат ползотворни. 

✨От 12 януари Марс ще бъде в хармоничен аспект (тригон) с Юпитер, а това означава много позитивна енергия за изобилие, получаване и изобщо победа. Нещата, които започваме, ще бъдат изключително успешни, така че използвайте периода да постигнете, това което искате, съветва астрологът. Също така е добър период за всякакви възможности в личен, материален и духовен аспект. 

Месечен хороскоп за януари: Какво ни вещаят звездите за началото на 2024 г. 

✨Около 26 януари Марс ще се срещне с Меркурий - този аспект ще ни донесе повече активност и решителност в начина на мислене. Добре е да не влизаме в излишни спорове и да не реагираме прибързано. Периодът е подходящ за научна дейност и учене.

✨В края на месеца Марс ще има и хармоничен аспект (тригон) с Уран, което ще активира мотивация за взимане на смели решения. Ще изпитаме желание да се освободим от всякакви ограничения и от скучната рутина, подчертава Момчева. Този аспект ще ни донесе възможности да изпитаме нови усещания, чувства, ще искаме пространство, свобода и ще сме готови да инициираме нови неща в живота си.  

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com.

Коментирай »
Още по темата
Месечен хороскоп за януари: Какво ни вещаят звездите за началото на 2024 г. Месечен хороскоп за януари: Какво ни вещаят звездите за началото на 2024 г.
Психосоматиката и болестите – 10 симптома, чрез които тялото ни алармира за проблем Психосоматиката и болестите – 10 симптома, чрез които тялото ни алармира за проблем
Да разбием митовете за зодиите: Какво е асцендент и как Слънцето и Луната ни влияят Да разбием митовете за зодиите: Какво е асцендент и как Слънцето и Луната ни влияят
Препоръчваме още
Плъховете също имат своята "мадлена на Пруст" Плъховете също имат своята "мадлена на Пруст"
6 случая, в които неволно нараняваме околните (и как да спрем) 6 случая, в които неволно нараняваме околните (и как да спрем)
Аеробни и анаеробни упражнения: Как да направим тренировките си по-ефективни и кой е по-добрият начин за отслабване Аеробни и анаеробни упражнения: Как да направим тренировките си по-ефективни и кой е по-добрият начин за отслабване
Предложение за четене: „Офицер и шпионин“ от Робърт Харис Предложение за четене: „Офицер и шпионин“ от Робърт Харис
Новата поредица на Никола Бьогле продължава с „Пътника без лице“ (предложение за четене) Новата поредица на Никола Бьогле продължава с „Пътника без лице“ (предложение за четене)
Как да задържиш интереса му по-дълго: 5 стратегии за напреднали Как да задържиш интереса му по-дълго: 5 стратегии за напреднали
Най-сладкото зайче хапва малини Най-сладкото зайче хапва малини
„Суперживот“ – за жизнените сили, които определят здравето ни и начина, по който се чувстваме (предложение за четене) „Суперживот“ – за жизнените сили, които определят здравето ни и начина, по който се чувстваме (предложение за четене)
Франк Талис ни помага да открием смисъла в „Как да живеем в ерата на тревожността“ (предложение за четене) Франк Талис ни помага да открием смисъла в „Как да живеем в ерата на тревожността“ (предложение за четене)
Диетата и пародонтитът: Режимът на растителна основа е естествена защита от натрупване на зъбна плака Диетата и пародонтитът: Режимът на растителна основа е естествена защита от натрупване на зъбна плака
Странни динозаври бродели из древна Америка Странни динозаври бродели из древна Америка
Колко "струва" стресът на работното място? Колко "струва" стресът на работното място?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби