Меркурий във Везни: Влизаме в ролята на медиатори и търсим компромис

На 20 октомври Меркурий ще има нехармоничен аспект с Плутон, затова избягвайте крайностите и не бъдете прибързани в заключенията си

5 октомври 2023
Меркурий във Везни: Влизаме в ролята на медиатори и търсим компромис

Photo via Canva.com

На 5 октомври планетата Меркурий сменя своя знак и влиза в знак Везни до 22 октомври.

Това е планетата на мисълта и разума, както и на всички сфери свързани с комуникацията, припомня астрологът Ники Момчева. Също така символизира интелектуалния импулс и начин на изразяване или възможността ни за разсъждаване и комуникация. Управлява словото, говоренето, писането и пътуванията.

Доскоро Меркурий беше в знак Дева и ни накара прецизно да обърнем внимание и на най-малките подробности, да вкараме ред в мислите си и да бъдем практични и логични. Идва обаче време да претеглим добре нещата, в знак Везни ще търсим баланса между разума и сърцето. Време е да разгледаме нещата от всички страни и да намерим правилния избор.

Астрологична прогноза за октомври: Да обърнем внимание на връзките си 

Меркурий във Везни е изключително обран, внимателен, дипломатичен и очарователен, тук ще влезем в ролята на медиатори и ще търсим компромис. Затова и периодът е изключително подходящ за преговори, сътрудничество и развитие във взаимоотношения, които стоят на едно място, така че може да проведете разговори, които отлагате. И макар знак Везни да се колебае и трудно да взима решения, периода е добър да разгледаме всяка ситуация от различни перспективи и да действаме.

Уран в Телец ни шокира и разчиства пътя ни за нещо по-добро

На 20 октомври Меркурий ще има нехармоничен аспект с Плутон, затова избягвайте крайностите и не бъдете прибързани в заключенията си, съветва Ники Момчева. Възможно е да се свържете на дълбоко ниво с другите и важни истини да излязат наяве. Може да достигнете до важна трансформация в начина на мислене, възприятие, начин на общуване. 

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com.

Коментирай »
Още по темата
Новолуние във Везни и Слънчево затъмнение: Време е за ново начало Новолуние във Везни и Слънчево затъмнение: Време е за ново начало
Всичко или нищо: Марс в Скорпион до 24 ноември Всичко или нищо: Марс в Скорпион до 24 ноември
Препоръчваме още
Христо Буковски разкрива първообраза на Пепеляшка в тракийската митология (предложение за четене) Христо Буковски разкрива първообраза на Пепеляшка в тракийската митология (предложение за четене)
Откриха причината за лошия дъх в устата Откриха причината за лошия дъх в устата
Том Егеланд разкрива загадката на дълголетието в „Проектът „Матусал“ (предложение за четене) Том Егеланд разкрива загадката на дълголетието в „Проектът „Матусал“ (предложение за четене)
История, в която реалност и мистика виртуозно се преплитат: „Октопод“ от Анаит Григорян (предложение за четене) История, в която реалност и мистика виртуозно се преплитат: „Октопод“ от Анаит Григорян (предложение за четене)
10 красиви цитата за едно вдъхновяващо ново начало   10 красиви цитата за едно вдъхновяващо ново начало  
Как стресът помага за разпространението на рак Как стресът помага за разпространението на рак
Най-известният криминален роман за Шерлок Холмс в ново издание (предложение за четене) Най-известният криминален роман за Шерлок Холмс в ново издание (предложение за четене)
Хирург показа най-красивото женско лице (СНИМКИ) Хирург показа най-красивото женско лице (СНИМКИ)
11 правила на етикета, които все някога сте нарушавали 11 правила на етикета, които все някога сте нарушавали
"Басни за деца" от Жан дьо Лафонтен (предложение за четене) "Басни за деца" от Жан дьо Лафонтен (предложение за четене)
Учени се опитват "да излъжат" природата с изкуствена матка Учени се опитват "да излъжат" природата с изкуствена матка
10 невероятни факта за хората с пъстри очи 10 невероятни факта за хората с пъстри очи
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби