снимки: sxc.hu

Макар че повечето британки носят със себе си неща, които им трябват в ежедневието, като телефон, портфейл, бележник и химикали, някои признават, че в чантата им има доста странни вещи, пише БГНЕС. Сред най-странните неща в една дамска чанта са топче козина от умрялата домашна котка, вуду кукла и … картофи. Откривани са алпинистки котки, парче въглен и бутилка алкохол.

Някои българки пък признаха, че сред най-странните предмети, които са носели в чантата си попадат нож, спрей, бельо, парче торта в плик, храна за домашния любимец и бутилка бира ;)

И от най-странните, към най-традиционните премети - най-често в дамската чанта има портмоне, телефон, химикали, кърпички, ключове от кола, балсам за устни и четка за коса.

Повечето дами нямат против хората да видят какво има в чантата им, но една четвърт смятат това за недопустимо. Само 39 на сто от мъжете обаче имат смелостта да надникнат в чантата на половинката си.

И още за дамските чанти, но в цифри - средностатистическата американка носи в чантата си вещи на стойност 284 паунда (668 лева), показва ново проучване.

Жените отделят средно по 39 паунда (91 лева) за една чанта, а 20% дават повече от 200 паунда (470 лева). 35% от британките пък признават, че не желаят да имат дизайнерска чанта. Само една четвърт споделят, че използват дизайнерската си чанта в ежедневието. Най-често срещаната марка дамски чанти е Мълбери, следващи са Луи Вюитон и Прада.

Коментирай >