Откриваме отговорите на едни от най-важните въпроси на живота в „За душата“ (ВИДЕО)

Как изглежда нашата душа?

26 ноември 2019

снимки: Форум Филм България

Какво определя това, което сме – нашата същност и характер? Откъде идват мечтите ни, нашите интереси и страсти? Как изглежда нашата душа?

От 19 юни 2020 година най-новият оригинален анимационен филм на Дисни и Пиксар „За душата“ ни кани на невероятно пътешествие от улиците на Ню Йорк до безкрайните предели на космическите и метафизични селения, за да открием отговорите на едни от най-важните въпроси на живота.

Джо Гарднър е учител по музика в средно училище, който има дългогодишна мечта да свири джаз музика на сцена. Един ден той най-накрая получава този шанс, след като впечатлява група джаз музиканти по време на отворени врати в популярен клуб.

Вследствие на инцидент обаче, душата на Джо е разделена от тялото му и пренесена до „Семинар за душата“ – център, в който душите първо развиват своите интереси и страсти и после се отправят към някое новородено дете.

За да се върне на Земята, преди да е станало твърде късно, Джо трябва да работи заедно с другите души, които се обучават. Сред тях е и 22 – душа, която след години, прекарани в капана на „Семинар за душата“, е развила доста мрачни възгледи за живота.

Режисьори на „За душата“ са двукратният носител на Оскар Пийт Доктър и Кемп Пауърс, а продуцент е номинираната за Оскар Дейна Мъри.

Идеята за филма се формира в продължение на цели 23 години. „Всичко започна с моя син – той е на 23 години, но в момента, в който се роди, вече имаше формиран характер. Откъде идва това? Мислех, че личността ни се развива чрез взаимодействие със света, който ни заобикаля. Въпреки това, беше напълно ясно, че всички ние сме родени с уникално, специфично усещане за това кои сме", споделя Пийт Доктър.

За душата“ ни запознава с Джо Гарднър, учител по музика, чиято истинска страст е свиренето на джаз, но той не се е посветил на нея, а на рутина, наложена от обществото.

„Мисля, че Джо минава през кризата, която имат всички артисти“, казва Кемп Пауърс. „Все по-често чувства, че отколешната му мечта да бъде джаз музикант няма да се осъществи, и се пита „Защо съм тук? Какво искам да правя?“. Джо е олицетворение на тези въпроси".

Действието на „За душата“ се развива в Ню Йорк – големият град е идеалното място за разгръщане на история, преплетена с джаз. Световноизвестният музикант Джон Батист пише джаз музиката за филма, а носителите на Оскар Трент Резнър и Атикъс Рос от Nine Inch Nails създават останалата оригинална музика, която ще се носи в реалния и душевния свят.

Първият трейлър на анимацията предлага само кратък поглед към това, което очаква зрителите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Pixar (@pixar) на

„Израснах с анимационните филми „Фъстъчета“ и музиката на Винс Гуаралди“, казва Пийт Доктър. „Имам чувството, че те текат във вените ми и ние правим нашата версия на това. Джон Батист е фантастичен музикант – той е историк, но успява да тласне музиката напред, впрягайки в работа всички различни влияния. Искрено се надявам, че джаз музиката в "За душата" ще вдъхнови цяло едно ново поколение“.

„Контрастът, който Трент Резнър и Атикъс Рос носят, е наистина вълнуващ. Това е неочакван избор за Пиксар – не сме правили нищо подобно досега", добавя Дейна Мъри.

В „За душата“ точно когато Джо вярва, че мечтата му може да се сбъдне, една-единствена неочаквана стъпка го изпраща във фантастично място, където е принуден да преосмисли какво наистина означава да имаш душа и да я слушаш. Точно там той се среща и в крайна сметка се сприятелява с 22, която не смята, че животът на Земята е чак толкова прекрасен.

„Забавните моменти идват естествено“, казва Мъри. „Но емоциите, които разкриват истинската същност на героите, са нещо наистина специално“.

Коментирай »
„За душата“ пита: Кое е нещото, което осмисля съществуването ни всеки ден?
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Предложение за четене: „Среща под звездите" – една романтична история в Лапландия
Погледнете пръстите на краката си: Може да издават висок холестерол
Строго наказваните деца са по-склонни да развият психични проблеми
Учени откриха формулата на добрия нощен сън
Правилната хидратация – верен съюзник в борбата срещу наднорменото тегло
Четири съвета за работа от вкъщи (без да се побъркаме)
Как да предпазим боядисаната коса от жегите
Виртуална любов: капаните, за които да внимаваш при онлайн свалките  
Най-полезните ферментирали храни
Изневяра според зодията: Най-големите кръшкачи в зодиака
Трябва ли да се разделите?
Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби