снимка: sxc.hu

Жителка на американския щат Невада получи писмо от баща си, загинал по време на Втората световна война, почти 70 години след изпращането му, съобщи телевизия Фокс нюз, цитирана от БГНЕС.

Пеги Едингтън - Смит е родена малко преди нейният баща Джон Адингтън да загине като войник в Италия през юни 1944 година. Тя никога не го е виждала. Малко преди смъртта си той написал на дъщеря си три страници писмо, което обаче не е стигнало до получателя. Преди 14 години жителка на щата Мисури намерила писмото, докато почиствала къщата на свои роднини. Фокс нюз не посочва как писмото се е озовало в тази къща. Става ясно обаче, че преди да замине за фронта, Едингтън е живял и в Мисури.

В събота в Дейтън, Невада, се състоя специална церемония, по време на която бе връчено въпросното писмо на г-жа Едингтън - Смит, както и медала на баща й "Пурпурно сърце", който се присъжда на американски войници, загинали, или ранени в битка.

В писмото Едингтън пише, че обича дъщеря си и нейната майка Едингтън - Смит, която сега е 69-годишна, каза, че след като е прочела писмото, се е почувствала по-близо до баща си.

Коментирай >