снимка: morguefile.com 

Жените сме майстори в деликатното отблъскване на мъжете, така че да няма обидени или наранени. Мъжете са тези, които ако не те харесват, просто ще се отдръпнат, няма да си вдигат телефона и ти никога няма да си сигурна, той харесва ли те или не. Ние знаем, че сме по-добри в това отношение, но ето няколко съвета, с които да бъдем перфектни в отказването.

Той те харесва, ти него не. Ситуацията е проста, но ние понякога я усложняваме.

Не си оставяй вратички. Знаем, че е хубаво да разчиташ, че има някой, който си пада по теб и той е някъде там и ще те чака, ако случайно някой ден размислиш. Недей. По-добре ясно му разкрий, че не го харесваш и чувствата ви не са взаимни, за да не се надява той на нещо, което няма да се случи. 

Не бъди твърде груба, но в същото време бъде директна. Процесът по отказване на някого е труден ако се познавате и се виждате често. Ако непознат те покани на среща, лесно можеш да му кажеш, че нямаш интерес. Когато този някой е колега, приятел, познат обаче ситуацията се усложнява. Обясни му, че нямаш интерес, без да го обиждаш. Нека не си мисли, че проблемът е в него.

Ако трябва излъжи – „В момента се занимавам с друг”, „Падам си по друг мъж” или дори „Искам да бъда сама” са нелоши реплики. Избягвай обаче да му предлагаш да си останете приятели или да му казваш, че на този етап няма да стане нищо между вас. Не му позволявай да има за какво да се хване, защото така ще продължи да се надява на нещо.

Хубаво би било ако можеше и мъжете да чуят тези съвети, нали?

 

Коментирай >