Откажи му с финес

Как да откажеш на мъж достойно, без да го обидиш много, а и да запазиш положение?

Откажи му с финес

снимка: morguefile.com 

Жените сме майстори в деликатното отблъскване на мъжете, така че да няма обидени или наранени. Мъжете са тези, които ако не те харесват, просто ще се отдръпнат, няма да си вдигат телефона и ти никога няма да си сигурна, той харесва ли те или не. Ние знаем, че сме по-добри в това отношение, но ето няколко съвета, с които да бъдем перфектни в отказването.

Той те харесва, ти него не. Ситуацията е проста, но ние понякога я усложняваме.

Не си оставяй вратички. Знаем, че е хубаво да разчиташ, че има някой, който си пада по теб и той е някъде там и ще те чака, ако случайно някой ден размислиш. Недей. По-добре ясно му разкрий, че не го харесваш и чувствата ви не са взаимни, за да не се надява той на нещо, което няма да се случи. 

Не бъди твърде груба, но в същото време бъде директна. Процесът по отказване на някого е труден ако се познавате и се виждате често. Ако непознат те покани на среща, лесно можеш да му кажеш, че нямаш интерес. Когато този някой е колега, приятел, познат обаче ситуацията се усложнява. Обясни му, че нямаш интерес, без да го обиждаш. Нека не си мисли, че проблемът е в него.

Ако трябва излъжи – „В момента се занимавам с друг”, „Падам си по друг мъж” или дори „Искам да бъда сама” са нелоши реплики. Избягвай обаче да му предлагаш да си останете приятели или да му казваш, че на този етап няма да стане нищо между вас. Не му позволявай да има за какво да се хване, защото така ще продължи да се надява на нещо.

Хубаво би било ако можеше и мъжете да чуят тези съвети, нали?

 

Коментирай »
Още по темата
Той просто НЕ си пада по теб Той просто НЕ си пада по теб
Мъжете, с които никога не трябва да се занимаваш Мъжете, с които никога не трябва да се занимаваш
Препоръчваме още
 „За“ и „против“ противозачатъчните хапчета: Говорят учените „За“ и „против“ противозачатъчните хапчета: Говорят учените
ТЕСТ: Коя принцеса на Дисни си? ТЕСТ: Коя принцеса на Дисни си?
Една горчиво-сладка история оживява отново: „Лятото на неудачниците“ (предложение за четене) Една горчиво-сладка история оживява отново: „Лятото на неудачниците“ (предложение за четене)
Етикет в ресторанта: 13 правила на поведение при изискана вечеря Етикет в ресторанта: 13 правила на поведение при изискана вечеря
Вкусно, полезно и потиска апетита – вълшебното авокадо Вкусно, полезно и потиска апетита – вълшебното авокадо
Къде и как се е появило първото кюфте? Къде и как се е появило първото кюфте?
Пет полезни кухненски уреди и пособия, за които може би не сте се сещали Пет полезни кухненски уреди и пособия, за които може би не сте се сещали
Най-вкусните балкански ястия Най-вкусните балкански ястия
Д-р Енджи Касабие казва „Не“ на диетите!“ (предложение за четене) Д-р Енджи Касабие казва „Не“ на диетите!“ (предложение за четене)
Болестта, за която не говорим: Симптоми, превенция и малко известни факти за хемороидите Болестта, за която не говорим: Симптоми, превенция и малко известни факти за хемороидите
Кюфтета от тиквички – вкусни и лесни за приготвяне Кюфтета от тиквички – вкусни и лесни за приготвяне
ТЕСТ: Колко е голямo егото ти? ТЕСТ: Колко е голямo егото ти?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби