Британският принц Хари и съпругата му херцогиня Меган станаха родители на момченце. Първото дете на кралската двойка се роди на 6 май 2019 година и тежи 3,2 килограма.

"Тази сутрин с Меган станахме родители на здраво бебе. Беше изумително, напълно невероятно", съобщи пред телевизионните камери гордият татко принц Хари, който присъстваше на раждането.

Херцогинята и бебето са в добро здравословно състояние, обяви британското кралско семейство и на официалната страница на Хари и Меган в Instagram.

Бебето е осмият правнук на кралица Елизабет Втора, която е най-дълго управлявалият в света монарх, и може да има британско и американско гражданство.

В очакване на кралско бебе: Най-сладките моменти на принц Хари и Меган в компанията на деца (ВИДЕО)

Момченцето ще е седмо по ред в линията на наследяването на престола след дядо си принц Чарлз, чичи си принц Уилям, братовчедите си принц Джордж, принцеса Шарлот, принц Луи  и татко си принц Хари.

Детето няма автоматично да стане принц , то трябва да бъде удостоено с титла от кралицата.

Хари и Меган така и не разкриха мястото, което са избрали за раждането. По време на бременността те запазиха в тайна и датата, на която е определен терминът и казаха, че не знаят какъв ще е полът на детето.

Внукът на кралица Елизабет Втора и бившата американска актриса съобщиха, че очакват първото си дете през октомври, по време на обиколката на кралската двойка в Австралия и Нова Зеландия. Двамата сключиха брак през май 2018 година.

Коментирай >