снимки: Форум Филм България

Крис Хемсуърт и Натали Портман се завръщат в приключенския екшън „Тор: Светът на мрака“ (Thor: The Dark World). Филмът, който е едновременно продължение на “Тор: Богът на гръмотевиците“ и “Отмъстителите“, разкрива премеждията на могъщия отмъстител Тор (Крис Хемсуърт) след като спасява Земята заедно с другите членове на ЩИТ.

Въвлечен в битка със загадачен враг, предшестващ самата Вселена, Тор трябва да се бори не само, за да защити Земята, но и за спасението на Деветте измерения. Възстановяването на реда във Вселената ще изправи бога на гръмотевиците срещу древна раса, предвождана от отмъстителния Малекит, чийто стремеж е да опустоши всички светове и да ги потопи отново в мрак. Тъмният елф е противник, когото дори Один и Асгард не могат да победят. Тор трябва да тръгне на най-опасното и лично пътуване до сега, което ще го събере отново с Джейн Фостър (Натали Портман) и ще го принуди да пожертва всичко, за да спаси света ни.

В „Тор: Светът на мрака“, чиято премиера у нас е на 1 ноември, се завръщат и други ключови персонажи от света на Marvel. В ролята на Локи, непокорният и озлобен брат на Тор, отново се превъплъщава актьорът Том Хидълстън, а в ролята на баща им Один влиза за втори път легендарния Антъни Хопкинс. Стелан Скарсгард ще видим отново като доктор Ерик Селвиг, който в „Отмъстителите“ попадна под властта на Локи.

Режисьор на продукцията е Алън Тейлър, добил популярност с работата си по култовия тв сериал „Игра на тронове“ (Game of Thrones). Продуцент е Кевин Фейдж, работил по „Отмъстителите“ и „Железният човек 3“.

В основата на „Тор: Светът на мрака“ е класическият герой от вселената на Marvel, принц на Асгард, един от Отмъстителите и член на тайната организация ЩИТ. Филмът, както и „Железният човек“ 3, проследява събитията след голямата битка в Ню Йорк, с която завърши блокбастърът „Отмъстителите“. Добрата новина за всички кинофенове дойде по време на фестивала Cinema Con от режисьора на „Отмъстителите“  Джос Уедън. Той потвърди, че през февруари се очаква да започнат снимките на втория филм за Отмъстителите, чиято премиера е насрочена за 2015 година.

Тор: Светът на мрака“ ще излезе в кината у нас на 1 ноември, седмица преди премиерата на филма в САЩ, на 3D и IMAX 3D.

Коментирай >