снимка: Free-PhotosPixabay 

Украсяването на елхата винаги е забавно и носи необходимото коледно настроение.

Невинаги обаче имаме достатъчно средства, за да можем да си позволим най-красивото коледно дръвче и най-скъпите играчки.

Ето няколко трика, с които да направим елхата си прекрасна и без много пари.

Станиолени топки

Всички жени обичаме шоколад, съответно разполагаме с достатъчно много станиоли, които да направим на топки и да закачим на елхата с конец. Няма да струва много, а в същото време е ефектно, красиво и вкусно. Кибритени кутийки, увити в станиол или цветна хартия също ще прибавят празничен ефект.

Снимки

Тематична елха - можеш да вземеш стария си албум и да отрежеш в различни форми снимките на любимите си хора, които да окичиш с конче на елхата. Ако пък искаш да е още по-тематично можеш да си направиш елха на бившите гаджета и да окичиш дръвчето с ликовете на всичките си завоевания.

Памук

Памукът върши страхотна работа за изкуствен сняг. Можеш да наредиш късове памук по цялото дръвче и в саксията и елхичката ти ще стане снежна. Пухкав бял сняг без пари и с подръни материали :)

Оцветени макарони

Също толкова достъпно и лесно, а в същото време и красиво. Използвай въображението си да оцветиш макароните в любимите си цветове и след това ги продупчи лекичко. Пак с помощта на конец можеш да ги подредип по клоните на елхата и тя ще изглежда оригинално.

Можеш да си пробваш и да полепиш върху картонче малки стъкълца, или други цветни точици и ще се получи красив орнамент. Не е лоша идея и да направиш панделки от опаковачни лентички. Продават и в магазините, но ти можеш да ги имаш без пари. Не пести от гирляндите и лампичките обаче, за да бъде елхата ти завършена. Приятно украсяване :)

Коментирай >