Варна отново се превръща в литературна столица на родното Черноморие

Теодора Димова и Радослав Бимбалов на Алея на книгата – Варна

25 юли 2023
Варна отново се превръща в литературна столица на родното Черноморие

Photo credit: Издателство "Сиела" 

Варна отново ще се превърне в литературна столица на родното Черноморие от 28 юли до 3 август, когато в Ларгото на бул. „Сливница“ ще се проведе Алея на книгата – Варна 2023 г.

А истинска литературна вълна от най-новите и най-обичаните книги ще залее посетителите на щанда на издателство „Сиела“, обещават от издателството.

Освен свеж коктейл от заглавия, най-голямото българско издателство е приготвило и редица срещи с някои от разпознаваемите лица на съвременната ни литература, сред които и някои, родом от Варна.

Теодора Димова, автор на романите „Поразените“ и „Майките“, ще бъде почетен гост на откриването на фестивала на 28 юли 2023 г., а малко по-късно, от 19:00 ч. на същия ден, тя ще представи своите нови книги – „Не ви познавам“ и „Молитва за Украйна“ на сцената на Литературния кът на Алея на книгата – Варна (Ларгото на бул. „Сливница“). Модератор на събитието ще бъде уважаваният журналист, филолог и радиоводещ Виолета Тончева.

Теодора Димова събира свои текстове в „Молитва за Украйна“ 

След успешните си премиери в София и Пловдив хипнотичният роман „Екстазис“ от общественика, рекламист и писател Радослав Бимбалов („Млък“) ще посрещне и своите варненски читатели на 3 август 2023 г. от 19:00 ч. в Литературния кът на Алея на книгата – Варна (Ларгото на бул. „Сливница“). Модератор на събитието ще бъде не кой да е, а обичаната писателка и авторка на поредицата „Самодивски сезони“ – Искра Урумова.

Любовта и смъртта като „Екстазис“-а на живота в новия роман на Радослав Бимбалов

Самата Искра Урумова ще гостува на щанда на издателство „Сиела“ от 19:00 ч. на 4 август, за да се срещне с всички почитатели на „Коя е билката“, „Откраднато, обречено, опазено“ и „Орисано“.

„Коя е билката?“ - лечебните свойства на 17 растения, които можем да открием в България (предложение за четене)

На 5 август отново от 19:00 ч. на щанда на „Сиела“ ще застане и слънчевата Симона Стоева, автор на „Всички ние сме мечти“ и „Никога достатъчни“.

Издателство "Сиела" ни кани да се скрием от жаркото слънце с летен коктейл от свежи заглавия – под плътната сянка на добрата литература!

Коментирай »
Още по темата
Любовта и смъртта като „Екстазис“-а на живота в новия роман на Радослав Бимбалов (предложение за четене) Любовта и смъртта като „Екстазис“-а на живота в новия роман на Радослав Бимбалов (предложение за четене)
„Коя е билката?“ - лечебните свойства на 17 растения, които можем да открием в България (предложение за четене) „Коя е билката?“ - лечебните свойства на 17 растения, които можем да открием в България (предложение за четене)
Теодора Димова събира свои текстове в „Молитва за Украйна“ (предложение за четене) Теодора Димова събира свои текстове в „Молитва за Украйна“ (предложение за четене)
Препоръчваме още
Кой е перфектният мъж? Кой е перфектният мъж?
Предложение за четене: „Ещорил” от Деян Тиаго-Станкович Предложение за четене: „Ещорил” от Деян Тиаго-Станкович
Редовни и нискотарифни авиокомпании - какво трябва да знаем Редовни и нискотарифни авиокомпании - какво трябва да знаем
„De Profundis: Глас от бездната“ – изповедта на Оскар Уайлд за любовната му трагедия „De Profundis: Глас от бездната“ – изповедта на Оскар Уайлд за любовната му трагедия
14 неща, които трябва да направиш, преди да станеш на 35 14 неща, които трябва да направиш, преди да станеш на 35
4 бързи и лесни рецепти с варени яйца 4 бързи и лесни рецепти с варени яйца
ТЕСТ: Кой е господин „Перфектен“ за теб? ТЕСТ: Кой е господин „Перфектен“ за теб?
"Нощните птици" умират по-млади, но само ако пият или пушат "Нощните птици" умират по-млади, но само ако пият или пушат
Предложение за четене: „Калипсо“ - интелигентен трилър за най-мрачните кътчета на човешката душа Предложение за четене: „Калипсо“ - интелигентен трилър за най-мрачните кътчета на човешката душа
Девет вредни навика, с които пропиляваш живота си Девет вредни навика, с които пропиляваш живота си
Предложение за четене: „История на моя живот“ от самия Джакомо Казанова Предложение за четене: „История на моя живот“ от самия Джакомо Казанова
Състезание по ядене на чесън Състезание по ядене на чесън
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби