снимка: skeezePixabay 

Идеята за перфектният празник на Свети Валентин е точно толкова абсурдна, колкото идеята за перфектния мъж. И в двата случая говорим за нещо невъзможно. Много от нас започват днешния ден с големи очаквания и в момента, в който нещо не върви по план изпадаме в депресия.

Дребни неща дори могат да ни спънат в подготовката на празника и да се окажат повод за депресия. Като започнем от това да няма с кого да излезеш в най-романтичния ден от годината и стигнем до неприятната ситуация, в която партньорът ти е забравил за празника или изобщо отказва да се видите в днешния ден.

Ето обаче няколко причини да не се поддаваш на паника и да запазиш усмихнатото си настроение, въпреки обстоятелствата :)

1. Денят на влюбените трае точно един ден

Не е изненада, че след 14 февруари идва 15 февруари, Свети Валентин е отминал и точно толкова бързо ще бъде забравен. Дори и да не е особено весело на този ден, защото не си имала среща, 15 февруари само може да те накара да се чувстваш по-добре. Подобна е ситуацията и с Новогодишната нощ, за която всички имаме големи очаквания, пък те не винаги се случват.

2. Никой не прекарва празника толкова добре, колкото другите си мислят

Едва ли някой прекарва празника като по филмите. В повечето случаи е неловко, понякога дори смешно. Забрави за Холивудската идилия на празника на любовта и смали очакванията си

3. Ако си обвързана, годишнината ви е много по-специална от Свети Валентин

Свети Валентин се отбелязва от почти всички, но вашата годишнина е ваш собствен празник, на който да покажеш на любимия колко много държиш на него.

4. Бонбоните утре ще са с голямо намаление

Преди празника всички магазини са задръстени с най-различни бонбони, шоколади и сладки сърца, но никой не си дава сметка, че след 14 февруари има големи намаления на шоколадовите изделия, виното и дори цветята.

5. Ако нямаш среща, спестяваш пари

Ако нямаш среща в Деня на влюбените, спестяваш пари за вечеря, изненади и подаръци. И бонус – получаваш възможност със спестените пари да си купиш нещо хубаво, на което да се радваш повече от един ден ;)

6. Ужасната среща на Свети Валентин след време се превръща в забавен спомен – всяко зло е за добро. Колкото и зле да си изкараш празника, не забравяй, че след по-малко от година, вече ще си готова да се шегуваш с нелепата случка и дори да я добавяш в класации за най-лошата среща :)

Коментирай >