Четири нетрадиционни предложения за великденската трапеза Чували ли сте за топла великденска супа?
4 май 2024
Чували ли сте за топла великденска супа?
Photo credit: ROMAN ODINTSOV/pexels.com
Великден е сред най-големите християнски празници. По традиция на този светъл ден задължително на масата трябва да присъстват боядисани яйца и козунак.
Повече за великденските традиции можете да прочетете тук. А от foodpanda ни дават няколко идеи как да украсим и разнообразим празничната си трапеза, така че да вмъкнем и „модерна“ нотка на празника.
Горещи кръстосани кифлички
Добавете към трапезата си горещи кръстосани кифлички - традиционно се консумират в Англия за Великден, но отскоро са много разпространени и у нас. Те отбелязват края на Великия пост и се ядат препечени. Обикновено се приготвят с плодове.
Топла великденска супа
Второто предложение е за топла великденска супа – тя съдържа агнешко месо, моркови, целина, лук, черен пипер, сол и дафинов лист. Освен че е много здравословна, супата е лека и ще разнообрази тежките храни, които ще консумирате.
Морковена торта
Специалното предложение за малчуганите е морковена торта. Тя носи великденския дух и за да е още по-атрактивна, може да бъде приготвена във формата на зайче. Освен че ще зарадвате децата, вие също може да похапвате от нея, защото е лека и нискокалорична.
Домашни шоколадови яйца
А може да си направите и домашни шоколадови яйца. За да бъдат по-красиви, експериментирайте с украсяването им – добавете различни цветове шоколад, шарени пръчици и ги напълнете с бонбони. Развихрете въображението си и се насладете празничните дни!
Коментирай »