Снимка: sxc.hu

В онези моменти, когато просто ти се иска да станеш, да си хванеш куфара и да си тръгнеш от всичко и всички, и изискванията им към теб (като отървеш и тях от присъствието си), идва въпросът – еднопосочно ли и накъде?

А накъде водят еднопосочните билети?

Оказва се, че в романтичните представи на музикалния бизнес – все до Луната. Ретро парчето на Бони М изпраща страдащия по изгубената любима точно там. Да си страда. Еднопосочно. Също преди не малко време Дарън Хейс от Savage Garden пък обещаваше пътешествие „до Луната и обратно” на онази дама, която се съгласи да сподели любовта му. Този път обаче двупосочно.

В действителност – еднопосочните билети са по-скъпи от гледна точка на това, че ти все някога ще се върнеш или ще заминеш на друго място. Двупосочността, точните дати и ранните резервации са гаранцията за изгодна оферта. Точка!

Бъдещето – Луната не е актуална. На ред идва Марс и този път няма романтика. Предложението е на НАСА. Американската космическа агенция проучвала възможността да засели и други планети с хора като част от проекта Hundred Years Starship. Новите колонизатори ще кацнат в новия си дом през 2023 година. Имаме време да помислим?!

Лично: Еднопосочността не е хубаво нещо. Изкушава, когато ти гръмнат бушоните, но не е готино да си еднопосочен – нито в интересите, нито в пътищата, нито в преценката си за хората. Защото всички са пъстри и от всички можеш да научиш нещо. А що се отнася до дестинацията - като отворя кутията с картичките от различни мои и чужди пътешествия, не мога да я избера онази, еднопосочната – Франция, Италия, Великобритания, Белгия, САЩ, Полша, Испания, Турция, Гърция. А сега накъде?! Не, със сигурност няма да е Марс. Искам на Венера!

Коментирай >