Снимка: sxc.hu

Колкото и точността да е прекрасно качество, някои жени не я притежават. Същите онези жени, които твърдят, че след мъж и автобус не се тича, защото винаги идва друг. Да си в чакалнята за мъж не е фатално, дори е интересно, но ако трябва да чакаш транспорт повече от 24 часа, вече става скучно. Ако по някаква причина се озовеш на някоя гара, а влакът, самолетът или автобусът са тръгнали без теб и следващите са, например, по същото време на другия ден, не се отчайвай:

Ако имаш достатъчно пари, винаги можеш да отидеш в най-близкия хотел, за да прекараш нощта. 

Ако обаче си на 20-и-малко, пътуваш с последните си пари, живееш ден за ден и думата хотел звучи недостижима – няма нищо драматично. Терминалите на европейските и щатските летища са доста уютни, защитени и обикновено на тях има денонощни магазини... и други млади хора, които чакат полет, също като теб. Така че сандвичът, кафето и защо не приятната компания са гарантирани. Личен опит: Среднощна табла на английско летище с румънци, които пътуваха за Париж + сандвич на промоция + топло лате.

Можете да се разходите наоколо – на гишетата за информация обикновено има брошури с подробно разписание на градския транспорт и къде може да ви заведе. Грабни няколко и начертай маршрут. Личен опит: Един открит китен парк + разходка в мол. Толкова беше зарибяващо, че щях да изпусна транспорта си... отново. Тук трябва да се отбележи, че това е доста добра причина да не пълниш много ръчния багаж. Щади сака, за да не изпиташ желание да изхвърлиш любимата рокля на някоя гара.

Най-важният и най-трудният за изпълнение съвет е следният – когато пътуваш, колкото и изкушаващи да са магазините и заведенията, винаги се старай да изчислиш парите си така, че да имаш за всеки случай, за още един билет, за още един допълнителен ден. И не забравяй за фотоапарата и усмивката! :-)

Коментирай >