снимка: George DolgikhPixabay 

По Коледа любимите ни хора винаги знаят как да ни зарадват. Колко по-близки са ни, толкова по-подходящ е подаръка за нас.

Често обаче се случва да получиш няколко еднакви неща или пък да се сдобиеш с предмет, който не ти е особено необходим.

Ето няколко съвета за това какво да направиш с тези подаръци, без да обидиш любимите си хора.

Замени го. В повечето големи магазини се предлага възможност да замениш даден предмет с друг, особено ако си харесаш някоя по-скъпа вещ. Трябва само да знаеш от къде е и да се сдобиеш с касовата бележка. Ако не е твоя размер или има друг проблем с подаръка, винаги можеш да опиташ.

Оползотвори го. Дори и да не е нещо в твоя стил, няма нищо лошо в това да се опиташ да го използваш. Това се отнася както за цвят на дреха, който по принцип не носиш, така и за по-специфичните видове козметика.

Преподари го, но не прекалявай с това. Препораряването на подаръците е особено неприятно и е хубаво да го правиш, само ако е неизбежно. Всеки подарък, който получаваме, дори и да не ни харесва особено, носи заряд и положителни емоции, с които е избиран.

Направи си рафт с тези подаръци. Отдели място някъде на секцията, където да подредиш всички ненужни неща, които получаваш. Нямаш представа колко красиво ще седят на рафта колекция от различни сувенирчета и малки човечета. Всички сме получавали такива, но когато ги подредиш на едно място, със сигурност ще внесеш свежест и положителни емоции в стаята си.

Коментирай >