Първичният ужас се завръща с „Пришълецът: Ромул“ (кино предложение)

В космоса никой не може да те чуе!

8 юни 2024
Първичният ужас се завръща с „Пришълецът: Ромул“ (кино предложение)

Photo credit: Forum Film Bulgaria

Неизмеримият космически ужас се завръща на големия екран, олицетворен от иконичния Ксеноморф във фантастичния хорър трилър “Пришълецът: Ромул”. Режисиран от модерния майстор на хоръра Феде Алварес (Не дишай, Злите мъртви) и продуциран от бащата на франчайза Ридли Скот, филмът обещава киноизживяване в най-добрите традиции на Пришълецът, каквото феновете на епохалната поредица очакват отдавна.

“Пришълецът: Ромул” разказва напълно самостоятелна история, която се развива между събитията от емблематичните първи два филма от поредицата. Запознаваме се с младия екипаж на космически кораб, който изследва най-затънтените кътчета на изоставената космическа станция „Ренесанс“, където се изправя лице в лице с най-ужасяващата форма на живот във Вселената.

Времето на действието дава възможност на режисьора Феде Алварес да отдаде заслужена почит на абсолютните класики на Ридли Скот и Джеймс Камерън по повече от един начин, като, по неговите собствени думи, “Пришълецът: Ромул” „обединява бавно нарастващото напрежение и ужас от Пришълецът и експлозивния екшън на Пришълците“.

Тази комбинация е пренесена и в цялостната визия на продукцията и особено в декорите на станцията „Ренесанс“, разделена на две части – „Рем“ и „Ромул“, които са изградени в стила на филмите на Скот и Камерън. „Има моменти, в които героите се разхождат в сектори, изглеждащи сякаш са част от „Ностромо“, а буквално в следващия момент са в Hadley’s Hope“, коментира Алварес.

Новият трейлър ни отвежда още по-дълбоко в дебрите на „Ренесанс“, където виждаме раждането на невъобразимия ужас. Видеото поразява с напрегната си атмосфера, отлична визия и звуков дизайн, но запазва в тайна историята на главните действащи лица и голяма част от изненадите на продукцията, която обещава, че това лято най-смразяващото изживяване в кината е с марка “Пришълецът”.

Режисьор на “Пришълецът: Ромул” е Феде Алварес (Не дишай, Злите мъртви), който е и сценарист заедно с Родо Саягуес (Не дишай 2), по образи създадени от Дан О’Банън и Роланд Шъсет. Продуценти са Ридли Скот, Майкъл Прус и Уолтър Хил., а в ролите са Кейли Спейни, Изабела Мърсед, Арчи Рено, Дейвид Джонсън, Спайк Фърн и др.

Писъците започват с “Пришълецът: Ромул” от 16 август в кината и IMAX.

Коментирай »
Препоръчваме още
Срещу акне и екзема: Не пропускайте миенето на кожата зад ушите и между пръстите на краката Срещу акне и екзема: Не пропускайте миенето на кожата зад ушите и между пръстите на краката
Виктория Пенкова ни предлага рецепта за лек против разбито сърце с „Йога, любов и други митове“ (предложение за четене) Виктория Пенкова ни предлага рецепта за лек против разбито сърце с „Йога, любов и други митове“ (предложение за четене)
„Опенхаймер: Американският Прометей“ на Кай Бърд и Мартин Шъруин (предложение за четене) „Опенхаймер: Американският Прометей“ на Кай Бърд и Мартин Шъруин (предложение за четене)
„Тихият убиец“ – как се предава хепатитът, кой е застрашен и има ли превенция „Тихият убиец“ – как се предава хепатитът, кой е застрашен и има ли превенция
„Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ – абсурдно приключение с изящен хумор (предложение за четене) „Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ – абсурдно приключение с изящен хумор (предложение за четене)
Предложение за четене: Д-р Яел Адлер разказва за „Чудото кожа“ Предложение за четене: Д-р Яел Адлер разказва за „Чудото кожа“
За или против закръглените манекенки на модния подиум? За или против закръглените манекенки на модния подиум?
Секс по време на пандемия: Правила за безопасност Секс по време на пандемия: Правила за безопасност
4 понеделнишки занимания за една по-щастлива седмица 4 понеделнишки занимания за една по-щастлива седмица
„Как да си бъдеш сам терапевт“ ни учи новият наръчник на френския невробиолог Ан-Елен Клер и терапевта Венсан Трибу „Как да си бъдеш сам терапевт“ ни учи новият наръчник на френския невробиолог Ан-Елен Клер и терапевта Венсан Трибу
ТЕСТ: Кисела, сладка или екзотична: Кой плод си? ТЕСТ: Кисела, сладка или екзотична: Кой плод си?
Най-добре се остарява в Швеция Най-добре се остарява в Швеция
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби