Ретрограден Меркурий в Дева: Да се подготвим за продуктивна есен

Слънцето сменя знак и навлиза в Дева

21 август 2023
Ретрограден Меркурий в Дева: Да се подготвим за продуктивна есен

Photo via Canva.com

На 23 август 2023 г. планетата на комуникацията Меркурий става ретроградна до 15 септември между градусите 21 и 8 на най-практичния и фундаментален знак Дева.

Планетата Меркурий олицетворява крилатия пратеник на боговете (Хермес), който има сандали с крила, с които може да се движи където си пожелае със скоростта на мисълта, обяснява астрологът Ники Момчева. Той е посредник между боговете и хората и се свързва с предаването на информация, пътуванията, търговията и комуникацията. Той е бърз, но по време на ретроградната си фаза ходът на всички тези процеси ще се забави и може да имаме препятствия. В същото време това, което се случва, се осъзнава по-дълбоко, информацията се усвоява по-добре и всъщност винаги можем да извлечем и ползи от тези периоди. 

Меркурий е ретрограден най-често от всички планети – три, четири пъти годишно, затова е и най-популярен, тази година през декември ни очаква още една негова ретроградна фаза. A сега ще е ретрограден в знак Дева и ще засегне темите свързани с работата и службата, организацията, детайла и грижата за здравето, така че по време на ретроградния период е подходящо да се върнем към старите проекти и да ги довършим.

На 23 август освен че Меркурий влиза в ретроградна фаза, Слънцето сменя знак и навлиза в Дева, което ще засили земната енергия и ще ни отвори нови идеи и възможности, за да приключим и имаме резултат по дела, които не сме успели да финализираме. През този период е хубаво да обърнем внимание на ежедневните проблеми - реда и организацията на ежедневието ни, да помислим за здравето си и да преразгледаме отношението си към колеги, служебни ангажименти и към работата като цяло, как разпределяме времето си. Всъщност ретроградният период ще ни бъде полезен да стигнем до дъното на нещата по всички тези теми.

В този период до 4 септември Венера също е в ретроградна фаза, затова периодът е подходящ да спрем за малко и да се огледаме навътре към нас. Когато имаме толкова ретроградни планети (Ники Момчева напомня, че Плутон, Сатурн, Нептун, а скоро и Уран също са ретроградни), това не е момент да започваме и стартираме тепърва важни проекти и дела, а по-скоро да се подготвим за продуктивна есен, като преразгледаме и преосмислим целите си. Така че не бързайте, всичко което се случва през този период всъщност може да донесе много отговори. 

Този период е подходящо време за подновяване на контакти със стари познати или близки за вас хора, с които сте прекратили контакт, пътувания до онези места, където вече са били и са ви любими, също така срещите с роднини, ако не са се виждали дълго време, ще бъдат успешни. Сега можете да изчистите, подредите и организирате всичко около вас във вкъщи и на работното място, както и  да предоговорите договори и работни условия или ако искате да изчистите или възобновите стари отношения в бизнес или личен план, съветва Ники Момчева.

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com.

Коментирай »
Още по темата
Изпращаме ретроградния Меркурий: Новолуние в Дева идва с вълнуваща промяна и сбъдва мечти Изпращаме ретроградния Меркурий: Новолуние в Дева идва с вълнуваща промяна и сбъдва мечти
Синя Луна, супер Луна и пълнолуние в Риби: Да оставим всичко ненужно и смело да продължим напред Синя Луна, супер Луна и пълнолуние в Риби: Да оставим всичко ненужно и смело да продължим напред
Слънцето навлиза в Дева, а шест планети са ретроградни – предстои ни важен месец  Слънцето навлиза в Дева, а шест планети са ретроградни – предстои ни важен месец 
Препоръчваме още
Живееш в квартал с условия за разходка? По-малко застрашена си от ракови заболявания Живееш в квартал с условия за разходка? По-малко застрашена си от ракови заболявания
Топ 5 на най-приятните и евтини занимания през лятото Топ 5 на най-приятните и евтини занимания през лятото
Човекът зад музиката: „Боб Марли: One Love“ (кино предложение) Човекът зад музиката: „Боб Марли: One Love“ (кино предложение)
„Замалек“ - роман за съдбата от непрежалимия Деян Тиаго-Станкович (предложение за четене) „Замалек“ - роман за съдбата от непрежалимия Деян Тиаго-Станкович (предложение за четене)
Най-добрите песни на 2019 година Най-добрите песни на 2019 година
10 красиви цитата за едно вдъхновяващо ново начало   10 красиви цитата за едно вдъхновяващо ново начало  
„Парижката Кари Брадшоу“ вече и в роман: „Емили в Париж“ от Катрин Каленгула (предложение за четене) „Парижката Кари Брадшоу“ вече и в роман: „Емили в Париж“ от Катрин Каленгула (предложение за четене)
Жега, слънце и опасности: Кои са най-честите травми през лятото и как да се предпазим Жега, слънце и опасности: Кои са най-честите травми през лятото и как да се предпазим
Как стресът помага за разпространението на рак Как стресът помага за разпространението на рак
Седем вредни навика, които пречат на диетата ти   Седем вредни навика, които пречат на диетата ти  
Пет признака, че си падаш по него Пет признака, че си падаш по него
Предложение за четене: "Преобърнатият човек" - предизвикателно заглавие от Фред Варгас Предложение за четене: "Преобърнатият човек" - предизвикателно заглавие от Фред Варгас
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби