снимки: „В кръг“

Най-новият филм на Стефан Командарев взе две от най-престижните награди още на първия фестивал на който беше представен.

В кръг“ направи световната си премиера на 18 август в основната конкурсна програма на 25-ото издание на кинофестивала в Сараево. Лентата беше приета изключително добре от публиката на фестивала.

„Най-голямото признание е, че всички които са гледали „Посоки“, споделиха, че с „В кръг“ сме постигнали още по-добър филм и сме надградили успеха на предишния“, споделя Командарев.

Филмът взе две от шестте фестивални награди за игрални пълнометражни филми:

Сърцето на Сараево“ за най-добра актриса грабна Ирини Жамбонас. Мотивите на журито са „за дълбоко и многопластово изпълнение, за детайлност и прецизност, на което не можем да не повярваме“.

Филмът беше отличен и с награда Cineuropa за изключително постижение в европейската аудиовизуална култура.

„Изключително щастлива съм от това признание. Работата със Стефан Командарев винаги е голямо предизвикателство за нас актьорите. Приемам тази награда като награда за целия актьорски състав“, споделя Ирини Жамбонас.

„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. По примера на първия филм и тук епизодите са снимани в един кадър за по-голямо въздействие и автентичност.

В лентата участват Ирини Жамбонас, Павел Попандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др.

Режисьор е Стефан Командарев, оператор - Веселин Христов, сценаристи - Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти са Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.

В кръг“ тръгва по кината в България на 8 ноември.

Коментирай >