7 начина да станеш по-уверена в себе си

Ето няколко изпитани хитри трика, с които да повдигнеш самочувствието си ;)

7 начина да станеш по-уверена в себе си

снимка: pixabay.com 

Всяка жена понякога изпада в състояние, в което не се чувства особено уверена в себе си – в сексапила си, в професионализма си, в цялостното си излъчване.

При някои жени тези състояния са по-често срещани и се дължат на занижено самочувствие, а при други увереността се срива внезапно, заради конкретна причина.

Какъвто и да е твоят случай, ние ти предлагаме седем изпитани съвета, с които да възвърнеш вярата в себе си ;)

1. Прави нещо, което ти доставя удоволствие всеки ден или колкото по-често можеш. Рисувай, танцувай, пей, спортувай, забавлявай се, отделяй си поне по няколко минути всеки ден, в които да правиш нещо, което обичаш ;)

via GIPHY

2. Грижи се за себе си постоянно, поддържай прическата и маникюра си, грижи се за фигурата си. Никога не пропускай да отделяш време и усилия както за вътрешния си комфорт, така и за външния ;)

3. Спортувай – освен, че ще ти помогне да си във физическа форма, спортът гарантирано помага и за повишаване на самочувствието. Можеш да избираш между толкова много – плуване, фитнес, кардио упражнения, танци, зумба, йога...Вмести спорта в ежедневието си и ще се чувстваш много по-уверена ;)

4. Позволи си нещо красиво и се нагараждавай всеки месец. Не всеки може да си позволи постоянно нови дрешки, бижута, парфюми и каквото още ни се иска. Затова всеки месец отделяй малка сума от доходите си, с която да си правиш малък, но ценен подарък. Ще се чувстваш в пъти по-красива и привлекателна с тази рокля, за която мечтаеш от месеци :)

via GIPHY

5. Не се сравнявай с никого. Това не води до нищо добро. Не забравяй, че всеки човек има своите качества и недостатъци. Вместо да се сравняваш с жените около себе си, просто наблягай на собствените си предимства – повтаряй си ги, подчертавай ги, научи се да ги обичаш ;)

6. Върви изправена – походката се отразява на самочувствието ни много, макар и подсъзнателно. Направи си експеримент – върви изправена и с гордо вдигната глава цял един ден. Ще събереш много погледи, а и гарантирано ще се чувстваш много по-красива и уверена :)

via GIPHY

7. Усмихвай се повече – нищо не помага на самочувствието ни така, както усмивката. Никога не я пропускай – тя ще ти донесе много нови обожатели, а и ще повдигне самочувствието ти гарантирано ;)

И още самочувствие:

Самочувствие за по-добър...секс

Четирите тайни на самочувствието

Пет начина да се влюбиш...в себе си 

Коментирай »
Още по темата
Любовта към себе си може да бъде опозиция на нарцисизма Любовта към себе си може да бъде опозиция на нарцисизма
Пет стъпки за по-щастлив живот Пет стъпки за по-щастлив живот
ТЕСТ: Как си със самочувствието? ТЕСТ: Как си със самочувствието?
10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи 10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи
Кои са най-неуверените във външния си вид жени? Кои са най-неуверените във външния си вид жени?
Препоръчваме още
Акарите и алергията към домашен прах: Как да я разпознаем и лекуваме Акарите и алергията към домашен прах: Как да я разпознаем и лекуваме
Четири храни срещу високо кръвно налягане Четири храни срещу високо кръвно налягане
Защо винаги избираме един и същи тип мъже Защо винаги избираме един и същи тип мъже
10 невероятни факта за папаята 10 невероятни факта за папаята
Преждевременното изчерпване на яйчниковия резерв: Фактори и рискове Преждевременното изчерпване на яйчниковия резерв: Фактори и рискове
5 задължителни неща за незабравимо пътуване 5 задължителни неща за незабравимо пътуване
Разбери намеренията му за пет минути  Разбери намеренията му за пет минути 
Храните, които трябва да избягваме според зодията Храните, които трябва да избягваме според зодията
Урок по етикет: Бъди дама и ще привлечеш принц Урок по етикет: Бъди дама и ще привлечеш принц
Пет храни и напитки, с които да стопим мазнините около корема Пет храни и напитки, с които да стопим мазнините около корема
Какво се случи с „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ разбираме в „Анн от Авонлий” oт Луси Монтгомъри (предложение за четене) Какво се случи с „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ разбираме в „Анн от Авонлий” oт Луси Монтгомъри (предложение за четене)
Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби