снимка: pixabay.com 

Всяка жена понякога изпада в състояние, в което не се чувства особено уверена в себе си – в сексапила си, в професионализма си, в цялостното си излъчване.

При някои жени тези състояния са по-често срещани и се дължат на занижено самочувствие, а при други увереността се срива внезапно, заради конкретна причина.

Какъвто и да е твоят случай, ние ти предлагаме седем изпитани съвета, с които да възвърнеш вярата в себе си ;)

1. Прави нещо, което ти доставя удоволствие всеки ден или колкото по-често можеш. Рисувай, танцувай, пей, спортувай, забавлявай се, отделяй си поне по няколко минути всеки ден, в които да правиш нещо, което обичаш ;)

via GIPHY

2. Грижи се за себе си постоянно, поддържай прическата и маникюра си, грижи се за фигурата си. Никога не пропускай да отделяш време и усилия както за вътрешния си комфорт, така и за външния ;)

3. Спортувай – освен, че ще ти помогне да си във физическа форма, спортът гарантирано помага и за повишаване на самочувствието. Можеш да избираш между толкова много – плуване, фитнес, кардио упражнения, танци, зумба, йога...Вмести спорта в ежедневието си и ще се чувстваш много по-уверена ;)

4. Позволи си нещо красиво и се нагараждавай всеки месец. Не всеки може да си позволи постоянно нови дрешки, бижута, парфюми и каквото още ни се иска. Затова всеки месец отделяй малка сума от доходите си, с която да си правиш малък, но ценен подарък. Ще се чувстваш в пъти по-красива и привлекателна с тази рокля, за която мечтаеш от месеци :)

via GIPHY

5. Не се сравнявай с никого. Това не води до нищо добро. Не забравяй, че всеки човек има своите качества и недостатъци. Вместо да се сравняваш с жените около себе си, просто наблягай на собствените си предимства – повтаряй си ги, подчертавай ги, научи се да ги обичаш ;)

6. Върви изправена – походката се отразява на самочувствието ни много, макар и подсъзнателно. Направи си експеримент – върви изправена и с гордо вдигната глава цял един ден. Ще събереш много погледи, а и гарантирано ще се чувстваш много по-красива и уверена :)

via GIPHY

7. Усмихвай се повече – нищо не помага на самочувствието ни така, както усмивката. Никога не я пропускай – тя ще ти донесе много нови обожатели, а и ще повдигне самочувствието ти гарантирано ;)

И още самочувствие:

Самочувствие за по-добър...секс

Четирите тайни на самочувствието

Пет начина да се влюбиш...в себе си 

Коментирай >