Исабел Алиенде дебютира в детската литература с „Перла, суперкученцето“ (предложение за четене)

Грандамата на латиноамериканската литература Исабел Алиенде неспирно изненадва читателите си

Исабел Алиенде дебютира в детската литература с „Перла, суперкученцето“ (предложение за четене)

Photo credit: Издателство „Колибри“   
 

„Перла, суперкученцето“ е прелестният  дебют като на Исабел Алиенде като детски писател! Художник на корицата е Санди Родригес.

Аз съм Перла. Когато бях мъничко кутре, исках да се казвам Гиги, но чух, че перлите са любимите скъпоценности на пиратите, и затова сега много харесвам името си.

Перла е суперкученце, което притежава две суперсили – може да накара всички да я обичат и може да ръмжи като лъв. Когато открива, че Нико Рико, нейното човешко братче, е подложено на тормоз в училище, тя разбира, че трябва да се намеси! Но какво ще направи Перла? Ще узнаете от тази вълнуваща и незабравима история за приятелството между момченце и неговия домашен любимец.

Исабел Алиенде започва литературната си кариера случайно, за да се нареди до най-обичаните латиноамерикански автори на всички времена. Международна известност ѝ носи величествената семейна фреска „Къщата на духовете“, „Дъщеря на съдбата“ и „Портрет в сепия“. Следват над 60 милиона продадени копия от произведения, преведени на 35 езика. Сред последните ѝ романи се нареждат „Виолета“ - майсторска смесица на мемоар и епистоларен епос, в която историческите събития рефлектират пряко върху индивидуалната участ, и „Вятърът знае името ми“ -  драматичен разказ за изгнаничеството, избавлението и чувството за съпричастност. А есето „На жените с обич” е страстна апология на женската устойчивост и непримиримост, на творчеството, което тласка историята напред.

Санди Родригес е самоук художник и илюстратор. Отраства в Мексико в многолюдно семейство (Има над 30 братовчеди!). Вдъхновена от ежедневни дейности, Санди обича да създава жизнерадостни персонажи с необикновени характери.  Предпочитаните ѝ художествени средства са акварел и туш, но експериментира също с цветна хартия и гваш. Живее в Лондон със своя съпруг и двете си прекрасни дъщери.

Photo credit: Издателство „Колибри“

Коментирай »
Още по темата
За драмата на изгнаничеството и избавлението: "Вятърът знае името ми“ от Исабел Алиенде (предложение за четене) За драмата на изгнаничеството и избавлението: "Вятърът знае името ми“ от Исабел Алиенде (предложение за четене)
„Афродита“ от Исабел Алиенде - една магична книга с приказки, рецепти и други афродизиаци (предложение за четене) „Афродита“ от Исабел Алиенде - една магична книга с приказки, рецепти и други афродизиаци (предложение за четене)
Предложение за четене: „Цвят продълговат в морето“ от вълшебницата Исабел Алиенде Предложение за четене: „Цвят продълговат в морето“ от вълшебницата Исабел Алиенде
Предложение за четене: Трилогията „Къщата на духовете”, „Дъщеря на съдбата” и „Портрет в сепия” на Исабел Алиенде Предложение за четене: Трилогията „Къщата на духовете”, „Дъщеря на съдбата” и „Портрет в сепия” на Исабел Алиенде
Препоръчваме още
Предложение за четене: „Лисица“ на Дубравка Угрешич Предложение за четене: „Лисица“ на Дубравка Угрешич
„Една среща“ с Милан Кундера, един от най-големите живи писатели (предложение за четене) „Една среща“ с Милан Кундера, един от най-големите живи писатели (предложение за четене)
Днес е Зимна Богородица – празнуваме Сретение Господне и Петльовден по стар стил Днес е Зимна Богородица – празнуваме Сретение Господне и Петльовден по стар стил
Да се приготвя туршия е традиция Да се приготвя туршия е традиция
ТЕСТ: Изкусен сваляч ли е любимият ти? ТЕСТ: Изкусен сваляч ли е любимият ти?
Най-вероятно е да срещнеш любовта в... Най-вероятно е да срещнеш любовта в...
Предложение за четене: „Ещорил” от Деян Тиаго-Станкович Предложение за четене: „Ещорил” от Деян Тиаго-Станкович
7 причини да се целуваме повече 7 причини да се целуваме повече
Почитаме смела светица, отдала живота си на вярата. Празнуват всички с името ѝ Почитаме смела светица, отдала живота си на вярата. Празнуват всички с името ѝ
Как да ограничим приема на нитрати: 8 полезни съвета Как да ограничим приема на нитрати: 8 полезни съвета
Авокадо срещу стареене и излишни килограми Авокадо срещу стареене и излишни килограми
Лесен трик от Джулия Робъртс за естествено красиви нокти Лесен трик от Джулия Робъртс за естествено красиви нокти
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби