Любов по време на криза: Как да преодолеем разстоянията, които ни разделят

Домашната карантина понякога оставя влюбените на километри разстояние

Любов по време на криза: Как да преодолеем разстоянията, които ни разделят

снимка: limo23Pixabay 

 

Докато едни се радват на любимия си денонощно, по време на домашната карантина, други остават разделени от избраника на сърцето си. Домашната карантина понякога оставя влюбените на километри разстояние, а раздялата продължава дълго.

Какви са начините искрата на любовта да продължи да гори, въпреки разстоянията? Имаме няколко предложения:

1. Не спирайте комуникацията. Това е най-лесният съвет за изпълнение. Днес можем да общуваме чрез десетки онлайн канали, можем да се виждаме, въпреки разстоянията, да говорим, да се смеем, да си пишем, да си мълчим. Възползвайте се от тази възможност. 

2. Погледнете го от добрата страна. Винаги има добра страна, ето един пример: Добре знаем, че когато сме непрекъснато заедно, рискът да си омръзнем не е малък. За сметка на това, всеки ден, в който сме разделени, ни кара да се искаме още повече. Когато отново се видим след месец, два, тръпката ще е като на първата ни среща.

3. Не поглеждайте встрани. Изкушаващо е да се подхлъзнем когато любимия го няма. Ставаме самотни, все по-трудно се чувстваме харесвани, а понякога просто ни е скучно. Но една евентуална изневяра би развалила отношения, които сме градили дълго и на които държим. Карантината е подходящ момент да подсилим волята си. 

4. Концентрирайте се върху важното. Да, ужасно е да си разделен от любимия. Но във времето на изолация е важно да се съсредоточим върху основните задачи, а именно – да останем здрави, да опазим близките ни и възрастните ни роднини, да преодолеем икономическата криза и да запазим себе си. Съвсем скоро отново ще е време за любов и тогава ще можем да я оценим истински.

5. Мислете в перспектива. Не знаем колко дълго ще продължи извънредното положение, но в някакъв момент ще свърши. И тогава ще е хубаво, даже по-хубаво, отново ще прегърнем и целунем хората, които обичаме. И ще се насладим на всичко, което до момента приемахме за даденост, включително и любимия. 

Коментирай »
Още по темата
Секс по време на пандемия: Правила за безопасност Секс по време на пандемия: Правила за безопасност
Под доброволна карантина: 10 неща, които да правиш и които да не правиш Под доброволна карантина: 10 неща, които да правиш и които да не правиш
ТЕСТ: Ще оцелее ли любовта ви в условията на домашна карантина? ТЕСТ: Ще оцелее ли любовта ви в условията на домашна карантина?
Препоръчваме още
Savex4Fashion: Да подкрепим българската мода Savex4Fashion: Да подкрепим българската мода
Защо обичаме чесън, но мразим чесновия дъх? Защо обичаме чесън, но мразим чесновия дъх?
Анализирай това: Пет любовни проблема, които премисляш твърде много Анализирай това: Пет любовни проблема, които премисляш твърде много
Мит или реалност: Прави ли ни бракът по-щастливи и по-здрави? Мит или реалност: Прави ли ни бракът по-щастливи и по-здрави?
Осем знака, че той не те заслужава Осем знака, че той не те заслужава
Опасните нитрати: В кои храни се съдържат, кога са вредни и как да намалим риска   Опасните нитрати: В кои храни се съдържат, кога са вредни и как да намалим риска  
Стиг Ларшон: Мъжът, който си играеше с огъня Стиг Ларшон: Мъжът, който си играеше с огъня
Как да се предпазим от инфекция с HPV Как да се предпазим от инфекция с HPV
Полезната бактерия: Кога да изберем кисело мляко и кога пробиотик Полезната бактерия: Кога да изберем кисело мляко и кога пробиотик
„Средището на лабиринта” - парадоксален и естетизиран свят на маски, лабиринти и разнопосочни пътища (предложение за четене) „Средището на лабиринта” - парадоксален и естетизиран свят на маски, лабиринти и разнопосочни пътища (предложение за четене)
ТЕСТ: Каква ще е твоята собствена модна линия? ТЕСТ: Каква ще е твоята собствена модна линия?
И заживели щастливо... или не съвсем?! Бракът бил полезен за мъжете, но не и за жените И заживели щастливо... или не съвсем?! Бракът бил полезен за мъжете, но не и за жените
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби