снимка: limo23Pixabay 

 

Докато едни се радват на любимия си денонощно, по време на домашната карантина, други остават разделени от избраника на сърцето си. Домашната карантина понякога оставя влюбените на километри разстояние, а раздялата продължава дълго.

Какви са начините искрата на любовта да продължи да гори, въпреки разстоянията? Имаме няколко предложения:

1. Не спирайте комуникацията. Това е най-лесният съвет за изпълнение. Днес можем да общуваме чрез десетки онлайн канали, можем да се виждаме, въпреки разстоянията, да говорим, да се смеем, да си пишем, да си мълчим. Възползвайте се от тази възможност. 

2. Погледнете го от добрата страна. Винаги има добра страна, ето един пример: Добре знаем, че когато сме непрекъснато заедно, рискът да си омръзнем не е малък. За сметка на това, всеки ден, в който сме разделени, ни кара да се искаме още повече. Когато отново се видим след месец, два, тръпката ще е като на първата ни среща.

3. Не поглеждайте встрани. Изкушаващо е да се подхлъзнем когато любимия го няма. Ставаме самотни, все по-трудно се чувстваме харесвани, а понякога просто ни е скучно. Но една евентуална изневяра би развалила отношения, които сме градили дълго и на които държим. Карантината е подходящ момент да подсилим волята си. 

4. Концентрирайте се върху важното. Да, ужасно е да си разделен от любимия. Но във времето на изолация е важно да се съсредоточим върху основните задачи, а именно – да останем здрави, да опазим близките ни и възрастните ни роднини, да преодолеем икономическата криза и да запазим себе си. Съвсем скоро отново ще е време за любов и тогава ще можем да я оценим истински.

5. Мислете в перспектива. Не знаем колко дълго ще продължи извънредното положение, но в някакъв момент ще свърши. И тогава ще е хубаво, даже по-хубаво, отново ще прегърнем и целунем хората, които обичаме. И ще се насладим на всичко, което до момента приемахме за даденост, включително и любимия. 

Коментирай >