снимка: morguefile.com

Въпреки политическите събития и социалното напрежение през последните седмици, не се очаква спад на пътуванията в чужбина през периода на Великден. Това сочат анализите на онлайн туристическа агенция eSKY.bg, концентрирани върху резервациите на самолетни билети и хотели за празника.

Тази година периодът около Великден, в комбинация с Деня на труда и Гергьовден, ще предостави много добри възможности за пътуване. Цели шест ще бъдат официалните почивни дни – от 1 до 6 май включително, като 2 май ще бъде отработван на 11-ти.

Предварителните резервации на самолетни билети вече достигат нивата на миналогодишните за периода на Великден, а до самия празник остава още месец и половина, така че спад в пътуванията със сигурност няма да има, отчитат от eSKY.bg.

До момента най-предпочитаната дестинация е космополитният Лондон – традиционно един от най-посещаваните и желани европейски градове. До британската столица изгодни полети предлагат редица авиокомпании, включително и нискотарифни, което също допринася за по-големия брой пътувания.

Наблюдава се засилен интерес и към други традиционно любими дестинации. В топ 5 на продажбите на самолетни билети и през тази година остават Париж, Рим, Барселона и Виена, съобщават още от агенцията. 

Това са дестинации, до които могат да се намерят евтини самолетни билети дори и в момента. Така, за поредна година, пътуващите по Великден българи, ще комбинират евтиния въздушен транспорт и хотелско настаняване с възможността да посетят забележителни европейски градове с богато културно и историческо наследство.

Коментирай >