Меркурий в Лъв: Време е да бъдем чути

Транзитът ще продължи почти до края на юли – ето какво ни очаква

2 юли 2024
Меркурий в Лъв: Време е да бъдем чути

Създадено с Leonardo AI 
 

От 2 юли планетата на комуникациите Меркурий сменя знак и навлиза в огнения Лъв до 26 юли.

Меркурий е отговорен за начина ни на мислене, комуникация и всичко, свързано с изразяването ни, без значение дали чрез писане и говорене, както и приемането и усвояването на информация. Това разкрива астрологът Ники Момчева.

✨До скоро Меркурий беше във водния знак Рак, като ни накара да мислим и говорим повече за вътрешния си свят, емоциите и споделянето на чувствата си. Знак Рак е свързан с миналото и затова много потиснати емоции и спомени може да са излезли на повърхността. Сега идва време, в което енергията на знак Лъв ще ни направи по-изразителни и готови да споделяме. Тук той е ярък и жаден да бъде чут.  

✨Меркурий в Лъв е ослепителна комбинация от остър ум и творческа енергия, чар и красноречие. Това е време, в което да блеснем и да привлечем вниманието към себе, споделя Момчева. Периодът е особено благоприятен за всякакви творчески проекти, публични изяви и открояване чрез талантите си. Време е да споделяме идеи и да изложим нашата гледна точка ясно, без обаче да я налагаме, защото Лъв лесно може да мине през арогантността и егоцентризма, предупреждава тя.

✨Астрологът съветва да използваме този период, за да засилим увереността си, да споделяме всичко, което чувстваме през сърцето си, и да отстояваме собствената си истина, без да има значение кой какво ще си помисли. Добре е да избягваме драмата и прекаленото експониране на аза. Може да искаме да се наложим и егото да вземе превес, но въпреки това тази енергия е свързана с любовта. Ще бъдем щедри и ще искаме да даваме и получаваме. Сега ще сме настроени за флиртове, забавления и романтични преживявания.

✨От 3 до 5 юли Меркурий ще бъде в опозиция (нехармоничен аспект) с Плутон, като може да се разкрият важни истини. Периодът е добър за самоанализ и положителна трансформация в начина ни на мислене. Ще успеем да стигнем до осъзнавания на много дълбоко ниво. Избягвайте избухвания и крайности през тези дни, съветва специалистът.

✨От 8 до 12 юли имаме хармоничен аспект на Меркурий с Юпитер, който ще засили желанието да надградим, да израснем и да научим нови неща. Добър момент е да планираме бъдещето, да разширим перспективите си и да намерим решения с един позитивен поглед напред. Може да бъдем предизвикани да изразим всичко, което не сме могли по-рано.

✨А между 21 и 25 юли имаме нехармоничен аспект с Уран – той носи вълнение и нещо ново и неочаквано. Възможно е да се променят плановете ни или да трябва да се занимаваме с неща, за които изобщо нямаме желание. Може да бъдем малко по-разсеяни от обикновено, предупреждава още Момчева. Може и да чуем неща, за които не сме предполагали.  

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com

Коментирай »
Още по темата
Новолуние в Рак: Време е да разберем какво искаме и да поставим ново начало Новолуние в Рак: Време е да разберем какво искаме и да поставим ново начало
Новолуние в Рак: Време е да отправим желанията си към Вселената Новолуние в Рак: Време е да отправим желанията си към Вселената
Време за любов и пари: Месечен хороскоп за юли Време за любов и пари: Месечен хороскоп за юли
Хороскоп за юли: Астрологична прогноза за всяка зодия Хороскоп за юли: Астрологична прогноза за всяка зодия
Ретрограден Нептун в Риби – време е да се обърнем към миналото Ретрограден Нептун в Риби – време е да се обърнем към миналото
Препоръчваме още
8 компромиса, които ще разрушат връзката ви 8 компромиса, които ще разрушат връзката ви
„Един живот за киното“ с легендата Жан-Жак Ано (предложение за четене) „Един живот за киното“ с легендата Жан-Жак Ано (предложение за четене)
Опасно горещо време: Осем разхлаждащи съвета за жегата Опасно горещо време: Осем разхлаждащи съвета за жегата
Холивудски трикове за естествена красота: Малка хитрина от Синди Крофърд Холивудски трикове за естествена красота: Малка хитрина от Синди Крофърд
„Четвърто крило“ – най-новият поп културен феномен, който завладя TikTok „Четвърто крило“ – най-новият поп културен феномен, който завладя TikTok
Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш
Танцуваш, а телефонът ти се зарежда Танцуваш, а телефонът ти се зарежда
Да преборим умората: Най-добрите билки за спокоен сън Да преборим умората: Най-добрите билки за спокоен сън
Сиатъл в една обезлюдена Америка Сиатъл в една обезлюдена Америка
Как да превърнем кратката отпуска в истинска ваканция Как да превърнем кратката отпуска в истинска ваканция
Нещата, които той не трябва да разбира за теб Нещата, които той не трябва да разбира за теб
„Издихание“ от автора на „Историята на твоя живот и други разкази“ Тед Чанг (предложение за четене) „Издихание“ от автора на „Историята на твоя живот и други разкази“ Тед Чанг (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби