снимка: pexels.com 

Безспорно е, че хората с трапчинки на бузите имат невероятно чаровни усмивки. Някои ги смятат за по-щастливи, други за по-сексапилни, а трети се опитват да си докарат трапчинки с подръчни материали.

Съществуват най-различни вярвания за притежателите на този така чаровен белег. Ето някои от най-интересните ;)

Трапчинките са рядкост

Само 20 процента от хората по света се раждат с трапчинки. Останалите 80 са създадени, за да им се радват ;)

Изглеждат по-млади

Много народи вярват, че хората с трапчинки са благословени и олицетворяват вечната младост :)

via GIPHY

Късметлии са

Едно от най-разпространените твърдения е, че хората с трапчинки по бузите имат невероятен късмет с всичко, с което се захванат ;)

Трапчинките са деформация на лицето

Друга теория гласи, че трапчинките са генетична деформация на мускулите на лицето – бузите и брадичката са местата, на които най-често можем да ги открием ;)

Наследствени са

Трапчинките най-често се предават от единия родител на детето, понякога могат да се наследят и през поколение. Много рядко обаче се раждат деца с трапчинки, без да са ги наследили от някого ;)

via GIPHY

Машина за трапчинки

Много от тези 80 %, които нямат трапчинки търсят начини да се сдобият с тях. Съществуват най-различни теории за това как да си ги направим – от ежедневни упражнения, през пластични операции до пиърсинг на бузите. Първото място в класацията обаче се полага на Изабела Гилбърт, която била толкова обсебена от идеята да има трапчинки, че през 1936-та година изобретила машина за трапчинки. Нейната ефективност обаче така и не е доказана ;) 

Секси са

Хората с трапчинки по лицето са секси и това е неуспорим факт. Истината обаче е, че всеки усмихнат човек е по-привлекателен с или без трапчинки. Така, че не спирай да се усмихваш ;)

via GIPHY

И още чар и сексапил:

Четири лесни стъпки за секси грим

Две неочаквани неща, които ни правят адски секси за мъжете

Топ 5 на мъжките секс фантазии или какво искат мъжете в леглото

Коментирай >