снимки: Alexandra Films

Номинираният за Оскар режисьор Джеймс Манголд представя „Пълно ускорение“ (Ford v Ferrari) - филм, вдъхновен от истинската история на едно приятелство, което завинаги промени историята на автомобилните състезания.

През 1959 година Карол Шелби (Мат Деймън) е на върха след като печели най-трудното автомобилно състезание – 24-те часа на Льо Ман.

Но най-големият му триумф скоро е последван от съкрушителна новина – неустрашимият тексасец научава, че страда от сериозно сърдечно заболяване, което ще му попречи да се състезава отново.

Безкрайно изобретателният Шелби започва да проектира и продава коли с екип от инженери и механици, сред които е и темпераментният тест-пилот Кен Майлс (Крисчън Бейл).

Британски шампион и отдаден съпруг, Майлс е гениален зад волана, но също така е безцеремонен, арогантен и несклонен на компромиси.

След като автомобилите на Шелби се представят достойно на Льо Ман срещу Енцо Ферари, от Форд го наемат да проектира най-добрия състезателен автомобил - машина, която да победи Ферари на тежката френска писта.

Решени да успеят въпреки всичко, Шелби, Майлс и екипът им ще трябва да преодолеят законите на физиката, корпоративното вмешателство и своите лични демони, за да създадат един революционен автомобил, който ще превъзхожда всички останали.

Но тези смели мъже ще трябват да платят висока цена за победата.

Главните роли в „Пълно ускорение“ са поверени на Мат Деймън, Крисчън Бейл, Джон Бърнтал, Катрина Балф, Трейси Летс, Джош Лукас. Сценаристи на лентата са Джез Бътъруърт, Джон-Хенри Бътъруърт, Джейсън Келър. Режисьор и продуцент е Джеймс Манголд. Музиката е дело на Марко Белтрами и Бък Сандърс.

Коментирай >