снимка: pexels.com 

Началото на всяка връзка е бурно, страстно и никой не иска да свършва. Всяка двойка има свое темпо, с което да развива отношенията си.

Понякога обаче за един от двамата темпото е твърде бързо. Ако усещаш, че искаш да забавиш нещата, има начин. Просто следвай тези няколко стъпки и се наслади на връзката си ;)

1. Остави си лично пространство – намали преспиването у тях, виждайте се по-често навън. Нека домът ти бъде твоето място, където да правиш своите неща. Така определено ще си осигуриш тази самостоятелност, от която се нуждаеш ;)

2. Не обсебвайте времето си – много е приятно да сте заедно, но това не означава, че трябва да бъдете постоянно заедно. Оставете си поне една вечер в седмицата, в която да се виждате със собствените си приятели. Не е нужно да прекарвате целия уикенд заедно, можете да си оставите поне единия ден само за себе си.

via GIPHY

3. Разбери къде е проблемът и го разреши – установи какво точно в поведението му те кара да се чувстваш притисната и какво конкретно би искала да забавиш във връзката ви. След това го направи ;)

4. Отбягвай плановете, пусни се по течението и се наслаждавай на връзката си. Не е нужно да планирате всяка почивка заедно. Осигури си тази самостоятелност, от която се нуждаеш. 

via GIPHY

5. Не отбягвай разговора – колкото и да е неприятно, понякога не можем да минем без разговор. Сподели му как се чувстваш и заедно потърсете решение на проблема. Може да се окаже, че и той иска нещата да се случват по-бавно ;)

И още за връзките:

5 доказателства, че във връзката ви липсва доверие

Къде е ключът за щастливата връзка?

Забраните в сериозната връзка

Коментирай >