6 начина да оцелееш във връзка си с егоист

Излизаш с егоистичен мъж? Има няколко начина да се справиш с него. Опитай ;)

снимка: pixabay.com

Рано или късно, много от нас попадат във връзка с егоист. Това са мъже, които са вглъбени в себе си, свикнали са светът да се върти около тях и рядко се държат така, както искаме.

Обикновено те са единствени деца, без братя и сестри или просто разглезени мамини синчета. Те мислят само за себе си, а с егоизма си често нараняват близките си. Има няколко неща, които можеш да опиташ, за да се справиш с тези мъже и да имаш пълноценна връзка.

Не му прави услуги – егоистът ще очаква от теб да правиш всичко за него. Постоянно ще изисква от теб, а твоята роля е да се научиш да отказваш. Само така той ще е наясно, че ти не си поредната му майка, а жената, за която той ще трябва да се грижи.

via GIPHY

Изисквай от него – вместо той да изисква от теб, ти искай от него – искай време, уважение, споделяне, любов. Прави го деликатно, разбира се, като истинска дама. Опитай да го научиш, че във вашата връзка той ще инвестира и ще се старае, а не ти.

Егоист и в леглото – още по-неприятно е ако мъжът, с когото излизаш е егоист не само в бита, но и в леглото. Този проблем се решава лесно – запомни – всички мъж храни егото си със сексуални постижения. Затова не пропускай да го хвалиш и ласкаеш всеки път, когато направи нещо зашеметяващо за теб в леглото. Така постепенно ще забрави за егоизма си в секса.

via GIPHY

Не му позволявай да те използва – има голям риск егоистът да започне да те използва – за пари, за издигане в службата, може да те използва дори емоционално или физически. Ако усетиш, че влизаш в този капан, излез по най-бързия начин и бягай.

Копирай държанието му – прави с него всичко, което той прави с теб. Ако не споделя от десерта си, ти не му предлагай от твоя, ако е егоист в личното си време, точно такава бъди и ти. Остави го сам да разбере колко отблъскващо е държанието му. Внимавай обаче да не се превърнеш и ти в гадже-егоист. Не преминавай границите ;)

via GIPHY

Говори с него – ако връзката ви се задълбочава, а ти продължаваш да се дразниш на егоизма му, може би ще трябва и да му го споделиш. Проведете зрял разговор, в който всеки да сподели най-неприятните качества на половинката си. После си обещайте да промените поне по едно от тях ;)

И още за щастливите връзки:

Как да се справиш с тези мъже

6 знака, че той ще разбие сърцето ти

Девет типа мъже, които със сигурност ще срещнеш (или вече си срещала)

Коментирай »
5 теми, които никога да не обсъждаш с гаджето си
Четири типа мъже, с които не трябва да се занимаваш
5 типа мъже, на които си струва да дадеш шанс
Типовете играчи сред мъжете
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Как се става гигант? Завроподите са го постигнали по 36 различни начина
Щрудел с ябълки и бисквити за аматьори? О, да!
Интелигентни или дългокраки жени предпочитат мъжете?
Три начина за успокояване на главоболието
ТЕСТ: Каква е твоята идеална тренировка?
Трите ключа към щастието
Защо обичаме чесън, но мразим чесновия дъх?
Седемте най-големи страхове на мъжа в една връзка 
Най-малко 10 причини да се усмихнеш
Къде и как се е появило първото кюфте?
Мляко и бразилски орех за здрав и спокоен сън
Разгадай връзката ви по...първата целувка
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби