6 начина да оцелееш във връзка си с егоист

Излизаш с егоистичен мъж? Има няколко начина да се справиш с него. Опитай ;)

снимка: pixabay.com

Рано или късно, много от нас попадат във връзка с егоист. Това са мъже, които са вглъбени в себе си, свикнали са светът да се върти около тях и рядко се държат така, както искаме.

Обикновено те са единствени деца, без братя и сестри или просто разглезени мамини синчета. Те мислят само за себе си, а с егоизма си често нараняват близките си. Има няколко неща, които можеш да опиташ, за да се справиш с тези мъже и да имаш пълноценна връзка.

Не му прави услуги – егоистът ще очаква от теб да правиш всичко за него. Постоянно ще изисква от теб, а твоята роля е да се научиш да отказваш. Само така той ще е наясно, че ти не си поредната му майка, а жената, за която той ще трябва да се грижи.

via GIPHY

Изисквай от него – вместо той да изисква от теб, ти искай от него – искай време, уважение, споделяне, любов. Прави го деликатно, разбира се, като истинска дама. Опитай да го научиш, че във вашата връзка той ще инвестира и ще се старае, а не ти.

Егоист и в леглото – още по-неприятно е ако мъжът, с когото излизаш е егоист не само в бита, но и в леглото. Този проблем се решава лесно – запомни – всички мъж храни егото си със сексуални постижения. Затова не пропускай да го хвалиш и ласкаеш всеки път, когато направи нещо зашеметяващо за теб в леглото. Така постепенно ще забрави за егоизма си в секса.

via GIPHY

Не му позволявай да те използва – има голям риск егоистът да започне да те използва – за пари, за издигане в службата, може да те използва дори емоционално или физически. Ако усетиш, че влизаш в този капан, излез по най-бързия начин и бягай.

Копирай държанието му – прави с него всичко, което той прави с теб. Ако не споделя от десерта си, ти не му предлагай от твоя, ако е егоист в личното си време, точно такава бъди и ти. Остави го сам да разбере колко отблъскващо е държанието му. Внимавай обаче да не се превърнеш и ти в гадже-егоист. Не преминавай границите ;)

via GIPHY

Говори с него – ако връзката ви се задълбочава, а ти продължаваш да се дразниш на егоизма му, може би ще трябва и да му го споделиш. Проведете зрял разговор, в който всеки да сподели най-неприятните качества на половинката си. После си обещайте да промените поне по едно от тях ;)

И още за щастливите връзки:

Как да се справиш с тези мъже

6 знака, че той ще разбие сърцето ти

Девет типа мъже, които със сигурност ще срещнеш (или вече си срещала)

Коментирай »
Още по темата
5 теми, които никога да не обсъждаш с гаджето си
Четири типа мъже, с които не трябва да се занимаваш
5 типа мъже, на които си струва да дадеш шанс
Типовете играчи сред мъжете
Препоръчваме още
"Хората са социални животни и работата с изкуствен интелект може да навреди на личния им живот”
Една горчиво-сладка история оживява отново: „Лятото на неудачниците“ (предложение за четене)
Най-пикантният сос в света
Щастие в чинията: Как храната ни кара да се чувстваме добре
Никога не е късно…
Какво казва за нас денят от седмицата, в който сме родени    
Доказано: Мъжете не разбират жените
Приказен криминален роман за деца: „Изчезналата звезда“ от Ленка Бродецка (предложение за четене)
Пикник сред природата: Свежи и лесни идеи за хапване навън 
Потвърдено: Викингите са били в Америка 500 години преди Христофор Колумб
Червеното вино помага за отслабване
Пет храни, които понижават кръвната захар
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби