снимка: pixabay.com 

Не само улегналите двойки спират да правят секс. От липса на интимност във връзките си се оплакват и много млади хора, на възраст между 20 и 30 години. Оказва се, че причините не се различават много от тези при двойките, които са заедно от много години. Ето основните четири фактора, които отказват младите да правят секс с партньора си.

Смартфонът

На първо място за отказа от секс, младите посочват смартфона си. Оказва се, често те пропускат ласки с любимия, защото са заети със социалните мрежи, чатове с други хора, любимата игра или просто с четене на онлайн книга.

Еднообразието

Както при улегналите двойки, така и при младите влюбени, еднообразието във връзката и рутината в леглото е в ТОП 3 на причините да спрат да правят секс. Липсата на изобретателност в леглото или битовизмите, които неизменно съпътстват двойките, често ги отдалечават едни от други.

Защо спираме да правим секс с гаджето си

Липсата на ентусиазъм

И жените, и мъжете имат еднаква потребност от това да се чувстват желани от партньора си. Моментът, в който любимия демонстрира незаинтересованост, се оказва преломен за всеки. Именно това е и моментът, в който те губят желанието си за секс. Защото няма нищо по-секси от това да се чувстваш желан.

Скандалите

И на последно място, оказва се, че и младите момичета наказват партньорите си с липса на секс, когато са им обидени. Един по-сериозен скандал може да коства седмици суша. Ето още една причина за мъжете да се отнасят по-внимателно към чувствата на нежните си половинки.

И още за връзките и секса:

Любовта преди и след: Ето как се променят двойките във всяка връзка

Как да разбереш, че сте се превърнали в скучна двойка

Най-разпространените причини за скандал с гаджето и как да го избегнем

Коментирай >