снимка: pixabay.com

Кюфтето е една от най-загадъчните храни в историята на кулинарията, тъй като никой не знае къде и как се появява първото кюфте.

Най-вкусните балкански ястия

Най-популярната теория е, че кюфтетата идват от Персия, тъй като там имало храна, наречена „кофта“, която има много варианти на подготовка, но по същество означава „натрошено месо“, съобщават от foodpanda и споделят няколко любопитни факта за негово величество Кюфтето.

В най-ранни времена кюфтетата се правели от остатъчно месо, което е било натрошено, ситно нарязано, нарязано на ръка или въобще приготвено по такъв начин, че да може да стане на топка.

Шест суеверия, свързани с храни и напитки

Тъй като повечето кюфтета са направени от остатъчно месо, е безопасно да се предположи, че някои от най-ранните рецепти не са били записани.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SeonkyoungLongestNetwork LLC

Коментирай >