снимки: pexels.com 

Времето се затопля, дебелите дрехи падат и идва време да влезем във форма и да наблегнем за зеленчуците. Именно те са основната храна за набавяне на необходимите витамини и минерали, за поддържане на здравото състояние на тялото и, разбира се, за балансирано тегло.

Най-популярният начин да си набавим необходимите полезни вещества от зеленчуците е с вкусни салати. Съществуват над 3000 вида салати по света, като всяка държава има своя традиционна. В България това е Шопската салата. А освен полезните съставки в тях, от foodpanda разкриват и какво говори за характера ни изборът на салата. 

Шопска 

Ти си пълна с енергия и много силно устремена към успеха на всяка цена. Твоето оръжие е острият ум и неистовата страст, която притежаваш, за да постигнеш всяка цел.

Овчарска

Ти си леко тайнствена личност, която може да бъде по-трудно напълно опозната. Често изпадаш в размисли, та дори те да бъдат от сорта „Да ям ли маслини днес или не“. 

Пушачите трябва да ядат повече зелена салата 

Гръцка

Всеотдайна и грижовна, с широка усмивка към света. Либералните и демократични схващания според теб движат света.

Капрезе

Ти си човек на крайностите. Може да обичаш силно, но и да мразиш силно. Властна личност си, която не иска да показва чувствата си пред света. Знаеш как да получиш това, което искаш, и да наложиш мнението си.

Лошото настроение събужда желание за вредна храна

Витаминозна

Ти си човек на купона и безкрайните забавления. Знаеш, че животът е твърде кратък и искаш да го изживееш по най-вълнуващия и незабравим начин. 

И още вкусотии: 

Лека зимна салата с айсберг, червено цвекло, портокали и нар

Червените боровинки неутрализират мазната храна

Пъстра храна за добро здраве 

Коментирай >