снимка: pixabay.com

Изборът какво да хапваме в различните часове на деня може да ни навреди или да помогне да се почувстваме пълноценни, да спим по-добре и да имаме повече енергия.

В този смисъл какви храни са подходящи във всеки един часови пояс на деня? foodpanda събра съвети от топ експерти по хранене, ето какви са те:

5:00–6:00 ч

Ако сутрешната ви тренировка е с ниско до умерено темпо и по-малко от час, може просто да искате да пропуснете храната и да закусите обилно след това.

Ако обаче планирате да спортувате интензивно или повече от час, помислете за хапване преди тренировката. Хапнете яйце, пълнозърнеста или богата на протеин и фибри закуска.

7:00–9:00 ч

Купа с кисело мляко и плодове. Консумацията на минимум 20 грама протеин на хранене помага да се предотврати загубата на мускулатура. Препоръчваме включването извара, кисело мляко или яйца.

10:00–11:00 ч

Тук може да включите авокадо, хумус, плодове и зеленчуци. Те ще ви набавят разнообразни хранителни вещества. Моркови с малко мазнина или ябълка с фъстъчено масло са чудесни варианти.

12:00–2:00 ч

Свежата салата е чудесна идея! Обядът е време за зареждане, така че яденето протеини, пълнозърнести храни и голяма порция зеленчуци е пътят към здравето.

6:00–7:00 ч

Не се нуждаем от същото количество енергия вечер, както когато ще ходим на работа, на училище или на тренировки. Поради тази причина препоръчваме изобилие от зеленчуци и порция протеини. Ако сте пропуснали обяд или следобедна закуска, не позволявайте на глада да ви доведе до преяждане на вечеря.

Коментирай >