Има някои дреболии от ежедневието, които могат направо да ни вбесят. А всички знаем, че жените сме огнени същества, които лесно се палят и едно петно от дезодорант сутрин може да доведе до много страшни последици.

Ето защо е хубаво всяка жена да знае поне няколко хитринки за справяне с ежедневните малки неприятности. Ние ви предлагаме 10 трика, които разбрахме от Natali's Beauty. Как действат нагледно можете да видите във видеото по-горе.

1. Яката на ризата се е измачкала? Използвайте преса за коса

Ако яката на ризата ви се е измачкала и го виждате в последния момент, използвайте преса за коса, за да я изправите. Същото можете да направите с блуза и пола. Само внимавайте да не изгорите дрехите, които ще гладите.

2. Да разнообразим гардероба

Мислете, че нямате достатъчно дрехи? Ще имате, ако използвате роклята като пола - просто облечете риза или друга блуза отгоре и завържете възел отпред. А можете да я превърнете и в туника, ако сложите например дънки отдолу.

via GIPHY

3. Любимите ми дънки са поотеснели – няма страшно

Ако любимите ви дънки са отеснели, вземете ластик за коса. Преметнете го през илика, а след това прихванете и копчето. С тениска или туника отгоре изобщо не си личи какво сте направили.

4. И белите петна от дезодорант могат да изчезнат

Ако по блузата ви има от онези досадни бели следи, най-лесно можете да почистите петното с обикновена мокра кърпичка с алкохол, която ще неутрализира талка и маслата в козметичния продукт.

5. Твърде голямо деколте – има решение

Ако се притеснявате, че деколтето може да ви изиграе лоша шега - най-лесният начин то да е дълбоко, но и нищо да не се покаже, е да залепите двойнозалепващо се тиксо на блузата, а след това и за кожата.

via GIPHY

6. Презрамките на сутиена могат лесно да се скрият

Ако обичате потници с изрязан гръб, но не искате презрамките на сутиена да се подават, захванете ги с кламер.

7. Страхотен трик, ако обувките нараняват кожата ви

Ако любимите ви обувки нараняват кожата ви и нямате лепенка, използвайте стик против изпотяване, с който да намажете обувката. Така материята няма да се трие твърде болезнено в кожата ви.

via GIPHY

8. Разширената обувка още може да се носи

Ако обувките си са се разширили твърде много, поставете памук вътре при пръстите.

9. Не искате оплетени верижки? Има решение

Нямате кутия за бижута, а ви е писнало верижките ви да се оплитат? Нанижете всяка верижка в сламка.

10. Сребърните бижута се чистят със сода

Сребърните бижута имат лошия навик да потъмняват. За да ги лъснете, използвайте сода. Потопете във вода, а след това с четка за зъби и сода почистете бижуто.

via GIPHY

И още женски трикове:

Четири трика да скриеш недостатъците си на плажа

Лошите съвети, които приятелките ти дават

Привлечи вниманието му с няколко женски трика 

Коментирай >