снимка: Alexandra Films

Често мъжете не разбират логиката и поведението на жените, но признайте, че не са единствените. Ние също понякога сме изумени от себе си. Да вземем предвид парадокса с „лошите” момчета.

Защо скромните момичета харесват подобни мъже? Дали не сме мазохисти? Предпочитаме да бъдем нагрубявани, ръководени, вместо да сме обгрижвани и да се държат добре с нас. Да, няма здрава логика в това, но действителността е такава.

Преди известно време четох за изследване, в което двама мъже се опитват да свалят група жени по два различни метода. Единият бил идеалният кавалер, другият – невъзпитан и самоуверен.

Изненадващо, този, който впечатлил повече жени бил именно вторият. Въпреки, че критикувал жените за облеклото, стила, начина на изразяване, обноските им и т.н., той имал по- голям успех от неговия мил и внимателен конкурент.

Защо? Едва ли можем да дадем разумен отговор на въпроса, остава ни само възможността да правим предположения. Може би конфронтацията ни действа предизвикателно? Колко от половинките ви в началото на вашето познанство сте смятали за досадници и едва впоследствие сте открили, че наред с нервите се е появило и онова приятно гъделичкане в стомаха?

Може би сме привлечени от „лошите” момчета, заради тяхната самоувереност, непредвидимост, спонтанност, мистериозност, приключенския им дух, доминиращото им поведение.

Понякога еднообразието взима връх в ежедневието ни и единственото, за което жадуваме е да ни се случи нещо различно и неочаквано, нещо, което да ни разтърси и да ни напомни колко чудеса крие светът. И ключът към тези преживявания е по-скоро в ръцете на „лошите” момчета, отколкото в тези на „добрите”.

И тази заблуда относно желанието ни да командваме половинката си… Не мечтаете ли за един силен мъж, който да закриля малките и беззащитни момиченца, в каквито се превръщаме нерядко? Дълбоко в себе си искаме да ни наставляват, да се вслушваме в съвети, изречени с твърд глас.

И не на последното място – предизвикателството. Тайно си мечтаете да обуздаете такъв мъж и заедно да създадете семейство? Това е напълно възможно, стига да сте завъртели главата му достатъчно, за да ви позволи да извършите промяната. Не забравяйте обаче факта, че когато грубиянинът си отиде, вероятността да изгубите интерес към „новия” и подреден мъж е голяма.

Коментирай >