снимка: Free-PhotosPixabay 

2020 година преобърна живота ни на 180 градуса. Променихме ежедневието, работата, хранителните си навици.

Вероятно под влиянието на 2020-а и в обозримото бъдеще най-популярни ще са храните, които засилват имунитета и ни поддържат здрави.

Близкото бъдеще ще осигури повече растителни опции, технически подпомогнати продукти и ръст на здравословните храни, предричат от foodpanda и обрисуват хранителния пейзаж за 2021 година.

Постбиотици

Вече сме добре запознати с пре- и пробиотиците, но най-новото в борбата за здравето на червата са постбиотиците.

Те имат противовъзпалителни и антиоксидантни функции, помагат и за укрепване на имунната система и подобряване на чревната флора.

Съдържат се в кефир, кисело зеле, хляб с квас и кимчи.

Кафе

В условията на световна пандемия, когато една трета от населението работи от вкъщи, много от нас си приготвят сутрешната чаша кафе у дома.

Продажбите на пакетирано кафе от големи вериги за домашно приготвяне са се увеличили със 17 процента през последното тримесечие на 2020 година.

Зелени храни

Тук говорим за недобре узрели продукти, които са заредени с хранителни вещества. Микрозелените храни имат от 4 до 40 пъти повече хранителни вещества от зрелите.

Водорасли

Традиционно използвани в японската, корейската и китайската кухня от хилядолетия, водораслите бавно, но сигурно проникват в световната кухня. Разбира се, яли сте го в суши и мисо. Водораслите са богати на полезни минерали и витамини от група В.

Подправки

Подправките стават все по-популярни в световен мащаб, а фокусът се измества върху производство на нови и уникални сортове, които са не само вкусни, но и с полезни свойства.

Продукти от местни производители

Търсенето на продукти, произведени от местни производители, расте всеки ден. Това е тенденция, която се засили през последните години и вероятно ще задържи същия темп и през следващите.

Коментирай >